7 знака, които показват, че ви манипулират!4. Пасивните манипулатори се преструват, че са безпомощни и глупави. Те винаги играят от оскърбената страна.

Вие естествено искате да помогнете на някой, който изглежда като бедно невинно момиче. Тя винаги е нещастен и без късмет, а вие искате да я прегърнете и да й осигурите подслон. Това е точно, което тя иска. Такива “жертви” дори могат да действат така несъзнателно, но не го прави по-малка манипулация.

3. Манипулаторите ви напомнят за вашите обещания.

“Вие ми обещахте” е голяма фраза, която ще ви накара да направите каквото ви е казал манипулаторът, дори ако разберете, че нещо не е наред. Никой не иска да бъде човекът, който не спазва обещанията си. Никой не иска да изглежда така. Вашият отговор винаги трябва да е много ясен, така че никой да не може да ви изнудва по-късно.

Advertisement

2. Манипулаторите винаги започват разговор в най-лошия момент.

Манипулаторите обичат да питат за помощ, когато сте много заети. Това им дава по-голям шанс, че ще се съгласите само да се отървете от тях. Те ще се извинят много и те ще ви кажат колко съжаляват, че те искат да ви помогнат за помощ в този момент. Бъдете бдителни!