3-те най-подценявани метода за отслабване , които ще ви помогнат да сте лекички и по-здрави

Наднормено тегло или просто няколко килца в повече, които сриват самочувствието ни – проблем, познат на всеки втори човек. Не само, че е неестетично, но затлъстяването води след себе си и здравословни проблеми, като например: диабет, инсулт, високо кръвно налягане, висок холестерол, проблеми с вътрешните органи: черен дроб, жлъчен мехур.

Борбата с килограмите, обаче, за мнозина е загубена кауза.

Тежки, изтощителни диети или къртовски тренировки в залата – някои хора просто не са за тази работа.

Днес ще ви споделим трите най-подценявани метода за отслабване , които ще ви помогнат да отслабнете и да станете по-здрави.

Овладяване на стреса

Често проблемът с теглото е свързан с постоянен стрес. Ако човек е през цялото време под напрежение, тялото търси начини да намали натиска върху психиката. Човек под стрес често започва да яде повече, спи по-малко и следователно трупа излишни килца.

В допълнение, постоянният стрес неблагоприятно засяга имунната система, така че човек започва да се разболява по-често и за него е трудно да контролира диетата си. Затова трябва да се справите със стреса, да се отпуснете, редовно да спортувате. Опитайте се сами да си създавате положителни емоции – правете нещата, които ви доставят удоволствие.

Салата

Обикновено всеки, който се стреми да отслабне, започва да яде салати. Но това може да не е ефективно, ако през деня консумирате много други калории. Трябва да се опитате да избегнете твърде мазни и сладки сосове.

За да намалите броя на консервантите, по-добре е да си готвите сами. Също така трябва умерено да комбинирате храни като сирене, ядки, яйца, пиле, морски дарове, защото те са с високо съдържание на калории.

Качествен сън

Липсата на сън има голям ефект върху човешкото тяло. Липсата на сън редовно причинява хронична умора, чувтство за глад, напрежение и стрес. Следователно човек, който не спи достатъчно, обикновено нарушава диетата си, за да запълни по някакъв начин липсата на ресурси.

Лошото качество на съня повишава кръвната захар, което води до увеличаване на мастните резерви и инсулиновата резистентност, когато клетките на тялото станат имунизирани.

Ето защо, ако искате да отслабнете, трябва да спите поне 8 часа на ден и да си лягате преди полунощ.

Следвайте тези простички правила и ще забележите, как започвате да губите килограми неусетно и ефективно.

Бъдете здрави!

Източник: За Жената