3 Основни Причини Гримът Ви Да Изглежда Ужасно

Всяка дама има претенциите, че може да се гримира перфектно. На практика нещата не стоята точно така. В ежедневието често срещаме доказателство за това, че гримът не е толкова проста работа.

Ето основните грешки при грима, които превръщат дамите в истинска гротеска.

  1. Пропускане на основа за грим

Преди да започнете да нанасяте грима си, важно е да подготвите лицето и очите си. Винаги започвайте с чисто лице, като премахнете всички следи от стария грим. След това измийте кожата си с лек почистващ препарат, който ще поддържа вашия тип кожа. След това е време да използвате основа за грима, за да подготвите кожата си. Обикновено основата се използва за задържане на цвета на сенките за очи и за предотвратяване на размажване, избледняване и събиране в гънките. Освен това основата омекотява кожата, запечатва порите и подготвя кожата за грима.

2. Използвате грешните четки

Изборът на правилните четки за нанасянето на сенки за очи е също толкова важен, колкото и да знаете как да постигнете перфектния външен вид на грима. Кръглата заострена четка е предназначена за нанасяне на сенки в гънките. Голямата мека четка, наричана още пухкава четка, е задължителна за всеки майстор на грима!

3. Избор на цвят, подходящ на ириса на очите

Има някои специфични цветове на сенки, които ще подчертаят цвета на очите ви. За сините очи използвайте сенки в цвят на мед, праскова и портокал. За кафяви очи изберете кобалтово синьо, флорални цветове, лилави и индиго нюанси. Ако имате зелени очи, изберете винени тонове, лилави цветове и цвят на боровинка. Те ще се съчетаят чудесно, за да създадат хипнотизиращпоглед!