15 Доказателства, Които Показват, Че Модата Се Движи В КръгВсичко се повтаря в живота, а модата не е изключение. Това, което сега наричаме “нововъведения” и “модни тенденции”, са изобретени отдавна и вече са били изпробвани от модата.

Решихме да разберем откъде са дошли популярните модни тенденции и отново разбрахме, че повечето от тях вече са изобретени и последвани от любителите на модата през годините.

1.Шлиферите от 40-те години

 

През 1901 г. в света на модата за първи път се появява думата „тренчкот“, след като британският военен министър одобрил новото облекло за войниците си. След Първата световна война тренчкотът, или известен у нас като „шлифер“, се пренася от бойното поле в ежедневието. Много скоро хората се влюбват в него и той започва да се носи масово. За неговата популярност роля изиграват и филми като „Казабланка“ и „Закуска в Тифани“. Оттогава е истинска класика.

2.Нощниците от 90-те

 

Ефирните рокли, които наподобяват нощници, не са нещо, което става модерно сега. Преди две десетилетия звездите също се появяваха с такива рокли.

3.Чокър

Чокърът е най-модерното колие за 2017 г., а само преди 5 години беше смятан за пълна отживелица, въпреки че през 90-те всички момичета имахме такива чокъри, които имитираха татуирани плетеници. Е, за завръщането му на модния хоризонт са виновни някои звезди като Риана, които решиха да го вплетат във визията си.

4.Ръкавите от XIX век

Дипли, воланчета, жабо – всички тези романтични и женствени модни детайли са много модерни днес и всички ги обожаваме, но няма смисъл да се заблуждаваме, че са измислени наскоро. Те бяха модерни преди две десетилетия, били са модерни и преди век и са били истински хит сред изисканите дами на XIX век. Сигурни сме, че ще си останат модерни още дълго време.loading…error: Моля не копирайте съдържанието! :)