13 Невероятни Приложения На Оцета, За Които Бихте Искали Да Знаете ПредиПървото нещо, което ви идва в ума, когато чуете думата “оцет”, е “Ммм … салата!” Но ние открихме, че тази здравословна подправка има много други невероятни приложения и предимства.

Бял оцет

Белия оцет е един от тези продукти, които трябва да бъдат във всеки дом, тъй като освен че е полезен в кухнята, той също има свойства, които го правят отличен за естетически и почистващи задачи.

1.Убива плевели

Белият оцет може да бъде много полезен, за да убие тревата и всички плевели, които покълват и възпрепятстват растежа им. Нанесете го чрез пръскане директно върху листата на плевелите.

2. Оставете косата си копринена

За гладка и копринена коса, смесете 1 част бял оцет с 2 части вода. Напръскайте го навсякъде по косата, оставете го да престои за 10 минути и изплакнете.

3. Неутрализирайте миризмите на цигарения дим

За да неутрализирате цигарената миризма, изсипете оцет в купа и я поставете на мястото, където искате да премахнете лошата миризма.

4. Направете лака си по-дълготраен

Преди да приложите първия слой лак, потопете си ноктите в половин чаша бял оцет за 10 минути. Ще забележите, че вашият лак за нокти ще остане за по-дълго.loading…