11 Филмови Визуални Ефекти, Които Са По-Страхотни, Отколкото Сме Си ПредставялиПроцесът на създаване на филми включва различни видове съвети и трикове, включително специални ефекти и компютърна графика. Някои от тях изглеждат толкова естествени, че е трудно да се повярва, че не са истински!

Колегите в “Bright Side” откриха няколко визуални ефекти, скрити в популярни филми. Забелязали ли сте ги някога?

1.Кървав диамант, 2006

Очевидно режисьорът не е бил впечатлен от актьорската игра на Дженифър Конъли в сцената, където тя говори с умиращия си приятел по телефона. За да направят момента по-емоционален и драматичен от екипа решават да създадат изкуствена сълза. Благодарение на ефектите на монтажа виждаме как сълзата, потича от нейното лице. Дженифър Конъли бе наистина изненадана, когато видя сцената, когато филмът излезе.

2.Форест Гъмп, 1994

Този филм е изпълнен със скрити визуални ефекти. Например, много от вас помнят впечатляващата сцена, където перото пада точно пред краката на Форест. Изглежда удивително реално, но истината е, че това е графично добавено, създадено на компютър. А сцената, където Форест играе пинг понг? В действителност, Том Ханкс трябваше да размахва само ракетата – топките бяха добавени чрез специални ефекти по време на монтажа.

3.Умирай трудно 3, 1995

Една от най-запомнящите се сцени определено е, когато главният герой, изигран от Брус Уилис, е в Харлем, Ню Йорк. На улицата той е гол и държи табела със следния надпис: “Мразя негри”. За да се избегнат потенциално опасни ситуации (кварталът Харлем също е известен като ”Black Mecca“ ), думите са добавени с компютърно генерирани изображения в постпродукция.loading…