11 Любопитни Неща За Самолетите, За Които Не Сте И ПредполагалиТрудно е да изненадате опитен пътешественик, но все още има някои неща, за които никога не сте си и мислили.
Колегите от “Bright Side” откриха няколко тайни, които са известни само на служителите на летището и най-любопитните пътници.

1.Куки на крилата

В много ситуации, при случаи на евакуация, пътниците трябва да стъпят на гладко крило. За да се направи това по-просто, беше съставена необичайна примка: през нея се прокарва въже, като единият край е свързан с входната врата, а другият е прикрепен към крилото в основата на плъзгача. Притискайки въжето, пътниците могат безопасно да се евакуират.

2.Брадва в пилотската кабина

Според законите на много нации (например САЩ), високо критичения хардуер трябва да бъде отстранен в пилотската кабина. Брадвата служи за отваряне на люковете в крисизисна ситуация!

3.Дупка в прозорците

Прозоречните плоскости имат 3 пласта стъкло: външният поддържа тежестта , вътрешният управлява средата отвътре, а тази част, в която е направен отворът, насочва вятърния поток. Пролуката регулира контраста на теглото и поддържа влажността чрез събиране на кислорода между стъклените плоскости.