11 Здравословни Навика, Които Въщност Са ВредниНие често захапваме стръвта на маркетинговитe специалисти или некомпетентнитe съветници, когато се опитваме да поддържаме здравословен начин на живот. Свикваме с много “полезни” навици, които всъщност се оказват абсолютно безполезни.

Тук  решихмем да ви покажем кои здравословни навици не само не дават резултати, но даже могат да ни навредят.

11. Изплаквате устата си с вода

Този навик може да изглежда много естествен, но е бил критикуван от някои стоматолози. Докато миете зъбите си, те се покриват със защитен слой от флуор, който се измива с водата.

За да запазите положителния ефект от измиването на зъбите, изплакнете устата си със специални разтвори без алкохол.

10. Тренировка на бягаща пътека

Вредно е едно от най-популярните тренировъчни устройства, помагащо да се отървете от излишните калории. Дългото време, прекарано на пътеката може да увред вашите стави.

За да се избегне това, се препоръчва да правите и упражнения за укрепване на мускулите към тренировката на пътека. Това ще ви помогне не само да отслабнете, но и да запазите мускулите си.

9. Сиеста

Дрямка в средата на деня изглежда хубаво и здравословно. Някои учени, обаче, смятат, че това може да причини някои сърдечни заболявания.

Заедно с това дългите периоди на сън засягат паметта и функционирането на мозъка.

8. Хигиена на ръцете

Рекламите ни накараха да вярваме, че само антисептичен и антибактериален сапун могат да ни предпазят от болести. Честото използване на тези продукти, обаче, може да доведе до  появата на нови и по-опасни микроби.

Според учените обикновените сапуни са също толкова добри за ежедневна употреба като и антибактериалните.loading…