11 Ежедневни Правила В Облеклото, Които Ще Ви Направят Неотразима!

В съвременния свят броят на визиите, създадени и препоръчани от различни дизайнери и стилисти, се увеличава бързо през сезона. Човек едва ли може да бъде изненадан от смесицата от различни стилове или дори от неподправения външен вид. Все пак никога не трябва да се пренебрегват правилата за съчетание – дори в основния гардероб.

Ето списък с ежедневни визии, които понякога крият истински трикове в себе си.

1. Равни обувки с делови костюм

Равните обувки правят глезените ви по-големи и това може да накара краката ви да изглеждат като талпи. Това е особено неподходящо за бизнес облекло, което трябва да означава елегантност. В този случай е по-добре да дадете предпочитание на токчетата.

2. Дълга блуза върху дънките

Дългите тесни блузи над дънките правят вашия силует твърде издължен. Освен това, заедно с къси панталонки, визията ще изглежда още по-неудобно. По-добре е да поставите такава блуза в дънките. Ако не е вашият стил, тогава е по-добре да се даде предпочитание на свободните стилове.

3. Обемна чанта за официални събития

Огромната чанта е универсално нещо. Не само че можете да го съчетаете с непринуден стил, но и с бизнес стил. Въпреки това, когато сте готови да отидете в ресторант или клуб, е по-добре да изберете по-компактен модел . В тези случаи изборът на обемиста торба е неподходящ.

4. Боти с къса пола

Ботите рядко се съчетават с поли. Този тип обувка визуално скъсяват краката. Този нежелан ефект се засилва от късата пола. Най-добрата алтернатива ще бъде класически обувки или високи ботуши през зимата.

5. Няколко “широки” дрехи наведнъж

Няколко свободни дрехи в един вид напълно скриват формите, които трябва да бъдат подсилени (талията, бедрата, гърдите). Ако имате силно желание да носите нещо свободно, по-добре е да балансирате другите елементи на вашето изображение, като поставите нещо, което изтъква вашите форми.

6. Чорапогащи с къси панталони

Късите панталонки са традиционно считани за елемент от лятното облекло, което не се нуждае от добавки. По-добре е да ги запазите за подходящия сезон, вместо да създавате неловка визия с дебели, блестящи или други видове чорапогащи.

7. Пола “балон”

Този тип пола е “безопасна” за фигурата, ако е с ниска пластика. Лале полата с висока талия изглеждат добре само, ако стоите изправени. Когато се движите, се създава илюзията за изпъкнал корема, дори и да сте слаби. Ако имате съмнения, когато избирате правилния стил, се придържайте към класиката, като имате предвид типа на фигурата.

8. Големи обувки

Големите обувки изглеждат добре. По-добре е да пазарувате за обувки в началото на деня, защото краката ви могат да бъдат уморени и подути до края на деня. Следователно, размерът на обувките ви ще “се отдалечи” от реалния размер. В резултат на това можете да получите грозно стърчаща “пета”.

9. Блуза с поло яка

Трябва да бъдете много внимателни с този тип дрехи, защото шията ви може да изглежда по-къса и вашата фигура ще прилича на квадрат . Не трябва да избягвате дрехите с отворени деколте, а ако е необходимо, можете да подобрите визията с шалчета и кърпички.

10. Дънки, които не ви прилепват

Дънките имат тенденция да се разширяват и да се разхлабят. Ето защо, ако дънките са малко широки, когато ги изпробвате за първи път, съществува риск не само да не подобрят фигурата ви след известно време, но и те ще ви накарат да изглеждате безформени. Когато избирате дънки, които са малко стегнати (малко, а не цял размер по-малки), вие им давате шанс да запазят формата си за дълго време.

11. Облекла за сутиен

Направете всичко възможно да скриете презрамките на сутиена си.