Няколко трика с прическата ти, с които да изглеждаш поне с 5 години по-млада!

Прическата играе решаваща роля за хармоничната визия, а симетрията ни прави да изглеждаме няколко години по-млади.

Ето защо сме ви подготвили някои практични и лесни за следване съвети, които ще ви помогнат винаги да изглеждате по най-добрия възможен начин. Прочетете ги и ги вземете под внимание следващия път, когато отидете при вашия фризьор!

Опции за подстрижка

Когато става дума за подстрижка, най-добрият начин да изглеждате по-млада е да се спрете на прически на слоеве; такива, които рамкират лицето или врата ви; небрежни, олекотени или степенувани.

Цвят

Светлият цвят на косата създава подмладяващ ефект – това е едно от основните фризьорски правила. Въпреки това, вие трябва да бъдете внимателни в избора на правилния тон и нюанс. Препоръчително е да изберете цвят, който е два или три тона по-светъл от естествения ви цвят. Не забравяйте да избирате нюанс на базата на цвета на очите и кожата си.

За тези жени, които не желаят радикални промени, нашият съвет е да опитате изсветляване на някои избрани сектори от косата. Това ще придаде на кожата ви блясък и ще добави динамика в цялостната ви визия.

Дължина

Късата коса се асоциира с активен начин на живот и младост, така че колкото повече остарявате, толкова по-къса трябва да става и вашата прическа. Но бъдете внимателни, за да избегнете крайности – ултра късите прически подчертават овала на лицето. Най-добрият вариант е да се спрете на дължини, които варират от нивото до брадичката до средата на шията.

Обем

Пригладената коса ни прави да изглеждаме по-възрастни, така че е най-добре да се спрете на обемна прическа. Въпреки това, винаги трябва да се придържате към златната среда: твърде много обем може да добави няколко нежелани години. Обемът трябва да изглежда естествен и непринуден. Може да постигнете естествен обем като се спрете на прически с пластове или начупвате леко косата си. Ние препоръчваме да използвате лак за коса (но не забравяйте да го използвате в умерени количества).

Бретон

Бретонът може да бъде много подмладяващ – той крие бръчките на челото ви и подчертава очите ви. Оптималното решение е да се спрете на структуриран олекотен бретон. Прекалено гъстият бретон може да направи лицето ви да изглежда видимо по-късо и закръглено.

Разделяне на косата

Път по средата добавя строгост към външния ви вид, което ви прави видимо по-възрастни. Съветваме ви да използвате различни варианти. Например, разделянето на косата на една страна ще направи очите ви да изглеждат по-големи и по-изразителни. Опитайте да експериментирате с разресването на косата си. Това едновременно ще омекоти лицето ви и ще добави обем в косата.

Стайлинг за всеки ден

И двете – идеално правата коса и прекалено загладените прически – могат да добавят няколко години към външния ви вид. Ако носите косата си на опашка, оставете няколко свободни кичура покрай лицето си лицето си и не стягайте опашката твърде много. От друга страна, ако носите косата си пусната, създайте впечатление за свобода и лекота, като я начупите леко. За тези, които предпочитат да носят косата си права – добавете лека небрежност в стайлинг си с избора на асиметрична прическа.

Вечерни прически

Когато се подготвяте за официална вечеря, кажете не на сресаните назад, перфектно фиксирани коси, повдигнатите прически и ретро стайлинга. Както при всички други видове прически, вечерната прическа винаги трябва да изглежда естествено. Добра идея е да добавите игрива нишка – също като Ейми Адамс, която рискува с плитки по важен социален повод и спечели единствено позитиви от това решение!

Допълнителни съвети:

Прекалено многото стилизиращи продукти неизбежно ви направят да изглеждате по-възрастни. Това правило важи и при вечерните и при дневните прически.

Ако използвате аксесоари за коса, се уверете, че те са с високо качество. Избягвайте ярки пластмасови гребени, детски фиби за коса и кадифени ленти.

Когато къдрите косата си, използвайте големи ролки или други аксесоари – това ще ви помогне да постигнете по-едри и меки къдрици. Малките къдрици могат да добавят жизненост във външния ви вид, но това работи само ако сте под 25-30 години.

Всички тези техники за стайлинг могат да бъдат наистина полезни, само когато се прилагат на здрава, добре поддържана коса. Винаги се старайте да давате на косата си най-добрата възможна грижа!

Източник: lifestyle.framar.bg