10 Продукта, Които Могат Да Причинят Безсъние


Следваща публикация

6.Чипс

Солени картофени чипсове! Ммм, това звучи вкусно. За съжаление, както знаем, чипсовете са доста вредни неща по всяко време на деня. Но през деня, тази вреда може да бъде по някакъв начин компенсира, а през нощта ще са като камък в стомаха, солта ще се дехидратира тялото …

7. Сладолед

Продукт, съдържащ това количество захар, не може да се консумира през нощта. Тази захар няма шанс да “изгори” и всичко ще бъде за ваша сметка.

8. Мюсли

Всички видове мщсли се считат за хранене, подходящо за закуска – и това е причината. Те имат високо съдържание на въглехидрати, а понякога и захар. Това е нормално, ако имате цял ден напред, но не и за нощна закуска.

9.Алкохол

Алкохолът включва в мозъка едновременно алфа ритми и делта ритми по време на сън. Тези видове вълни започват да взаимодействат помежду си, прекъсвайки укрепващия се сън и нашите циркадски ритми.

10. Кофеин

Не можете да пиете кафе през нощта, но бихме искали да изясним: не само нощем, но и шест часа преди да спим. Изследването показа, че ако пиете кафе по-късно от шест часа преди лягане, тогава можете да загубите един час от съня си. Особено се отнася до възрастни хора – техният организъм обработва кофеина по-дълго.

Източник: Fishki.net


Следваща публикация