10 Продукта, Които Могат Да Причинят Безсъние  1. Шоколад

Някои хора не могат да устоят на желанието си за шоколад. Те обаче трябва да издържат на изкушението и да откажат да използват този деликатес през нощта. В шоколада има не само голямо количество захар, но и кофеин, който не носи много желания сън.
2. Макарони

Зареждате се въглехидрати за през нощта? Това може да си позволи само човек, който на следващия ден ще проведе маратон или ще се поти във фитнеса. И ако физическата ви активност е много по-слаба, яденето, погълнато от вас, няма да бъде изгорено и ще се превърне в мазнина.
3. Пица

Пицата също не е идеална нощна закуска – по същите причини като всички видове макаронени изделия. И ако тя е дебела, с много сирене, това е дори по-лоша възможност. Вместо да спи, тялото ще трябва да работи усилено, за да усвои всичко това кисело и мазно от топинга на пицата.

4. Чили

Бобовите растения, комбинирани с месо, сирене и пикантен сос, няма да станат най-добрите ви приятели в борбата срещу безсънието. Особено боб! Съжалявайте се и не яжте нищо подобно, преди да си легнете.

5.Червено месо

Червеното месо може да бъде много вкусно и изключително полезно – но в определени часове на деня. Белтъчината е от съществено значение за тялото сутрин и следобед, но точно преди лягане – забравете за него.