10 Причини, Поради Които Азиатците Са Толкова СлабиСтатистически, азиатците са най-слабите хора на Земята. “Това е генетиката”, ще кажете. Но това е само отчасти правилно: традициите и навиците също играят голяма роля за запазване на формата.

Ето 10 тайни, които помагат на азиатците да останат във форма без строги диети или изтощителни упражнения.

10. Отношение към храната

Освен качеството и количеството храна, отношението ви към него също оказва влияние върху вашето тяло. На Запад храната не е само естествена нужда, а и развлечение.
Не е като азиатците да не обичат да ядат. Те обичат храната като всеки друг, но в крайна сметка това е само средство за поддържане на живота им.

9.Размера на порцията

Като правило азиатците предпочитат да ядат малки порции; Те обичат да избират  разнообразие от ястия и да опитат няколко от тях по време на едно и също хранене.

Изследванията потвърждават, че дори намаляването на малката порция може да доведе до загуба на тегло. Доброволците в университета Корнел ядоха малки порции по време на обяд, но продължиха да ядат всичко, което искаха през останалата част от деня. В резултат на това всеки от тях загуби 1,1 кг (500 г) за 2 седмици. Този експеримент също така опроверга убеждението, че човек ще компенсира дефицита на калории, като яде по-късно.

8. Методи при готвене

Ресторантите с етническа кухня адаптират ястията си към вкусовете на местното население, така че може да изглежда, че техните ястия са почти винаги дълбоко пържени. Това не е истина: Азиатската кухня със сигурност има много пържена храна, но това не е най-популярният начин на готвене – много рецепти включват пара или кипене. Основното нещо е да останат в границите.loading…