10 Причини, заради, които си похапвате непрекъснатоКакво ще стане, ако непрекъснато искате да похапвате нещо? Първо, трябва да разберете защо сте гладни и дали наистина сте гладни.

Ние ще ви помогнем да го разберете и да решите какво да правите. Нека разгледаме това внимателно и да работим по възможните грешки.

1. Жажда

Ако наскоро сте яли обилно и пак сте гладни, спомнете си, кога последно сте пили вода. Изпийте една чаша и изчакайте известно време. Усещането за глад ще отшуми и може дори да осъзнаете, че изобщо не е съществувало.

Правилото : Да пиеш. Най-добрият вариант е да обучите тялото си да консумира много вода сутрин и половин час преди всяко хранене.

2. Пропуснете калориите

Искате нещо вкусно. Тук може да се натъкнете на празни калории. Сладките закуски, дори в малки количества, само възбуждат апетита, а не насищат тялото с полезни хранителни вещества.

Правилото: Намалете количеството бързо въглехидрати и се опитайте да ядете здравословна храна.

3. Липса на сън

С 7-8 часа здрав сън, усещането за глад няма да ви събуди през нощта. През нощта тялото ни произвежда хормона мелатонин, който е отговорен не само за правилното функциониране на нашите органи, но и за нашия външен вид.

Правилото: Заспивайте преди полунощ, за да изглеждате свежи и красиви.