10 неща, които ще донесат много късмет в дома ти

Независимо дали сте суеверни или не, всеки иска да има  късмет в живота и в дома си. Вместо да носите навсякъде със себе си заешка опашка например, тези решения обещават да изпълнят къщата ви със здраве, щастие и късмет, пише beu.bg.

1. Червена врата

Ако външната ви врата е на юг,трябва да е червена. Според фън шуй, боядисването на външните врати с южно изложение в червено или оранжево, вратите на север, в синьо или черно, вратите на запад, сиви или бели, и вратите на изток с кафяво или зелено, носи късмет.

2.Меко  спално бельо

Добре, може да не означава точно добър късмет в традиционния смисъл, но според някои изследвания,  меките материали във вашия дом, бельо, покривки, ще спомогнат за усещане за спокойствие и комфорт.

3. Слон

Тези големи, нежни животни се възприемат като мъдри, верни и непоколебими, което е част от причината те да са и символи на късмета. Поставете мини фигура в дома си, за да защитите семейството си.

4.Свежи цветя

Не само, че свежите цветя ще донесат щастие в дома ви, но хората, които практикуват фън шуй, вярват, че те ще донесат и добър късмет – стига да не изберете някое с  трънливи стъбла.

5. Благовония

Разбира се, ароматът на свещите и клечките за горене е приятен, но някои вярват също, че димът прочиства отрицателната енергия в дома. Следващия път, когато имате лош ден, запалете някакъв аромат, за да се обградите с хармония и късмет.

6.Плодове

Чували сте, че една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен – а купа цитрусови плодове явно ще привлече богатство. Съхранявайте плодовете върху рафтовете си, за да донесете положителна енергия на вашия дом.

7. Калинки

Всеки се вълнува, когато види тези красиви насекоми и причината е основателна! Някои хора вярват, че калинките носят добър късмет, така че може да искате да имате малка статуетка или рисунка на калинка в къщата си. Или направете вашата градина приветлива за тях.

8.Кръгли интериорни оформления

Друг съвет на фън шуй е да поставите мебелите в хола си в кръгова форма, за да помогнете на потока енергия да се движи свободно в стаята.

9.Подкови

Много култури смятат, че подкова над вратата ще донесе добър късмет, но някои смятат, че трябва да сочи нагоре (,така че късметът да не се изчерпва), докато други смятат, че трябва да сочи надолу (за да накара богатството да “падне” при вас ).

10. Чисто антре

Ако не искате да харчите пари за предмети за късмет, тази практика на Фън Шуй е за вас. Премахването на затрупването около входа на дома Ви, ще ви помогне да започнете деня си с десния крак напред, (за което също се вярва, че носи успех и късмет).

Източник: Блиц