Само 1 лимон на ден и болките в ставите отиват на кино..

Консумацията дори само на един лимон дневно оказва наистина уникално лечебно въздействие върху организма на човека. Но ние често се ограничаваме до общоизвестните факти и дори не подозираме, че този цитрусов плод може да се
използва успешно и за друго, освен за лечение на настинка.

 

В народната медицина на много страни лимонът се включва в списъка от средства за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Сокът му помага в борбата с артроза, ревматизъм и артрит. Ако вече сте се отчаяли в търсенето на достъпен и ефективен метод на лечение, това е добър вариант за вас.

Ревматизъм

 

Лимонът е наситен с витамини А, В1 и В2, Р и С, както и лимонена киселина. Тези компоненти имат тонизиращо и противовъзпалително действие. Поради това лимонът може да ви помогне да излекувате ревматизъм.

Пригответе алкохолна тинктура от лимонови кори. За това ще са ви нужни 5 лимонови кори и 0,5 литра водка. Първо почистете лимона от кората. Накълцайте кората на ситно и я залейте с водка. Оставете да се настойва в продължение на 2 дни.

Разтривайте болните стави всяка вечер, а след това ги увивайте с топъл вълнен плат. Тази процедура трябва да се повтаря всяка вечер.

Артрит

Да се избавите от това заболяване само с помощта на лимон няма да се получи. Но можете да го използвате като отлично помощно средство. Ние ви препоръчваме използването на лимонов сок или спиртна тинктура от лимонова кора за разтривка. Разрежете един лимон и изстискайте сока от него. Той трябва да се нанася на болните стави по 2 пъти на ден. Не се движете, докато сокът изсъхне върху кожата.

Ако не разполагате с време, за да се занимавате с приготвянето на настойка, просто си приготвите чай от лимонова кора. Налейте 1 литър вода в тенджера и добавете сока и кората на 2 лимона. Варете сместа в продължение на 15 минути. Когато чаят се охлади леко, подсладете го с мед и го пийте.

Артроза

Ако ви безпокои артроза, дори когато липсва физическо натоварване, можете да облекчите болката и да увеличите мобилността на ставите си с помощта на лимон. Смесете 4 чаени лъжички от билката великденче, 2 чаени лъжички корени от репей, 12 супени лъжици лимонов сок, 6 чаени лъжички от билката трицветна теменуга и 400 мл вода. Залейте всички изброени билки с вода и варете в продължение на 10 минути. След това отстранете отварата от котлона и я оставете да се настойва в продължение на 12 часа. Прецедете я и добавете лимоновия сок. Отварата трябва да се приема след хранене по половин чаша, 4 пъти на ден.

Ние сме свикнали да премахваме лимоновата кора заради горчивия й вкус. Но около половината от всички хранителни вещества се намират в нея! Само една седмица след това лечение, вие ще усетите разликата.

Тествайте този метод и разкажете за него на тези ваши приятели, които също страдат от заболявания на опорно-двигателния апарат.

Източник: otbaba