Светената вода има вълшбени сили – Какво може и не може да се прави с нея

Осветената вода е светиня за целия православен свят. Всеки вярващ трябва да знае как да я използва правилно и какво не може да се направи с нея.

Светената вода трябва да се съхранява в дома на всеки православен човек.

Тя има специална сила, помага при неприятности, болести и нещастие. Светената вода притежава чудотворни сили и умее да лекува и трябва да се съхранява правилно, да се третира с дълбоко уважение.

Църквата прави няколко вида освещаване на водата. При малък водосвет, при св. Кръщение, при обновяване на храм, Бабина вода и Велики водосвет. При малък водосвет водата се освещава за здраве, за освещаване на дом, за късмет, за предпазване от злото и др.

За да не загуби своите свойства е необходимо да се знае какво може и какво не може да се направи със светената вода.

Какво може да се направи със светена вода

Светата вода може да се използва не само по празници. Това е дарът на Господа, който можете да пиете с една малка лъжица на ден, сутрин.Тя може да се пие по всяко време, но винаги с вяра и благоговение.

Малко количество светена вода може да се напръска на всеки ъгъл в къщата, за да се предпази от всички негативно и зло, като по този начин се предпазва къщата ви от нещастие.

Можете да споделяте осветената в храма вода със семейството, приятелите и роднините си.

Можете да миете очите си всяка сутрин със светена вода. Тя ще даде свежест на лицето и ще запази младостта ви.

Възможно и дори необходимо е да се измиват децата със светена вода, така че те да растат здрави и да бъдат защитени от всяко зло.

Какво да не правим със свещената вода

При никакви обстоятелства не трябва да почиствате пода със светена вода, да го изливате в мивката или навън. Осветената вода може да се излее в цветя или във всеки водоизточник.

Осветена в храма вода не трябва да се съхранява на пода. Най-добре е да я сложите до иконите, ако имате в къщата.

Поливането на животни със светена вода е забранено, но ако животното е болно, то тогава не е забранено да се поръсва със светена вода.

Не е възможно да се разрежда чай със светена вода, а също така не се препоръчва да се добавя към храната.

Забранено е да се вземе баня със свята вода.

Също така е невъзможно да се продава свята вода, защото по този начин човек може да разгневи Господа и да призове нещастие.

Святата вода е дар от Бога, който трябва да бъде третиран с уважение и с особен трепет. В никакъв случай не пренебрегвайте осветената вода и винаги помнете, че нейните свойства са безценни.

Източник: За Жената