Поразително точно! Виж какво означава рожденото ти число според нумерологията

Нумерологията е доктрина, основана на вяра в свръхестественото влияние върху съдбата на човек на комбинации от определени числа, фигури. Това не е гадание, не е мистицизъм, нумерологията е най-старата наука. Защо денят, в който сме родени, засяга съдбата

Чертите на характера се определят от датата на раждане.

Хората, родени на 1, 10, 19 и 28 от всеки месец, са повлияни от Слънцето.

Тези хора са практични, целенасочени, имат големи планове за бъдещето и живота като цяло. Те са създадени за успех, винаги мислят за нещо ново и чувстват, че са дошли на този свят за голяма мисия. За тях е трудно да работят в подчинение. Обичат да бъдат в светлината на прожекторите. От тях се получават добри говорители и мениджъри, тъй като имат добри организационни умения. Те имат силна амбиция и добър механизъм за защита. Те са и много сантиментални, въпреки че това не винаги е забележимо за лидерската природа. Въпреки ръководството те се нуждаят от одобрение и потвърждение, че са на прав път. Имат силна харизма и са популярни сред противоположния пол. Трябва да се отбележи, че слънцето е отговорен за баща си, така че тези хора повече от всеки друг е важно да имат добри отношения с баща си, в противен случай ще имат проблеми с гръбначния стълб, сърцето и зрението.

Хората, родени на 2-ри, 11-ти, 20-ти и 29-ти, са под контрола на Луната.

Партньорството е много важно за тях, защото от самото им естество те са миротворци. Те са меки, доверчиви, чувствителни хора, които имат голям творчески потенциал. По своята същност те са нежни, бавни, емоционални, романтични. Добри събеседници са, винаги ще изслушат и ще помогнат със съвет. Имат вродено предразположение към психологията, добре усещат настроението на другите хора. Те могат хармонично да се интегрират в дадената ситуация, екипа или с конкретно лице. Но за съжаление е трудно да се реализират техните идеи без външна помощ. Липсват им лидерски умения за да осъществят бързо и независимо идеите си. Психо-емоционалното състояние на тези хора е пряко свързано с техния физически план, затова се препоръчва да спортуват. Не всичко получават от първия път и това е нормално, с изключение на родените на 11-ти. За хората, които са под контрола на Луната, е важна връзката с майката.

Хората, родени на 3, 12, 21 и 30, се управляват от Юпитер.

Тези хора са най-добрите учители, добре преподават както на деца, така и на възрастни. Имат големи интелектуални способности, които им позволяват да проникнат в същността на много неща и да ги разбират. Предразположени са да изучават различни науки, да предават знанията си с лекота и радост и да учат някого професионално или аматьорски. Обичат дисциплината и реда. Те са отворени, щедри и духовни хора. Те както и Слънцето трудно могат да работят в подчинение.

Хората, родени на 4, 13, 22 и 31 се управляват от Раху.

Тези хора винаги знаят на кого какво да кажат и какво не. Те имат добра интуиция, но ако не я слушат след това всичко лесно за тях става трудно. Раху оказва влияние върху психическия компонент на човека, т.е. как човек мисли. За тези хора материалната среда е важна. Освен това Раху дава на хората, родени под негово управление, необикновена бдителност. Те могат много бързо да постигнат добри материални резултати. Тези хора са революционери. Те идват за да разбият стереотипите и да изградятнов път. Те не търсят лесни начини за борба, често не са склонни да слушат съвети и правят всичко по своему. Вътрешно са много уязвими, сантиментални и чувствителни и имат голям творчески потенциал.

Хората, родени на 5, 14 и 23 са под ръководството на Меркурий.

Те се радват на удоволствието от движението, харесват когато имат много случаи, задачи, планове. Те са много активни, мобилни в живота, но не много предпазливи. Любопитни, многостранни, универсални, лесно се обучава, имат голям потенциал за работа, добре запознати с психологията на общуването, дипломатични, готови да правят компромиси. Тези хора не отделят на едно нещо целия си живот. На тях им е трудно да седят на едно място и да правят едно и също нещо дълго време – имат нужда от промяна. Имат много приятели и полезни познати, връзки. Те могат и трябва да правят бизнес, идеални продавачи са, могат да продадат всичко (все пак Меркурий е наречен бог на търговията). Имат добро чувство за хумор. Но животът им е като влакче. Могат да бъдат много пъти богати и унищожени до нула. Хората родени под Меркурий е важно да внимават какво и на кого говорят.

Хората, родени на 6, 15 и 24, се управляват от Венера.

Възприемат света чрез чувства. Имат специална мека енергия. Те са привлекателни, те са есстети, които обожават красотата и комфорта. Те са творчески и талантливи. Обичат да украсяват всичко. Облечени са красиво и с вкус. Атрактивни и секси. Стремят се към материално благополучие, семейство, имат много приятели. Взискателни са. Имат силна интуиция. Добре усещат фалш и лицемерие.

Хората, родени на 7, 16 и 25 – под контрола на Кета.

Те се стремят към независимост през целия си живот. Имат извънредно мислене и идеи. Те са много внимателни. Безполезно е да доказваш нещо и да обясняваш – те ще го направят по свой начин. Обичат самотата и пътуването, не са безразлични към природата. Не класифицират хората на добри и лоши, богати и бедни. Отворени към духовната страна на живота. Те са мечтатели, имат богато въображение. Независими, свободолюбиви, склонни към самота, малко разсеяни.  Полезно е да практикуват йога.

Хората, родени на 8, 17 и 26, под контрола на Сатурн.

Те са в състояние да вземат предвид всички подробности, те са добри лидери и бизнесмени, защото лесно могат да управляват големи предприятия. След 35 години се препоръчва да сте по-отзивчиви към близките си. Тези хора са търпеливи, революционери в сърцата си. Често се сблъскват с неразбиране от другите. Обезщетението за техния революционен начин на мислене е тяхното добро сърце, така че те са склонни към благотворителност. Не им е лесно да поискат помощ от другите, затова най-често правят всичко сами. От детството им е присъща сериозността, която по-късно се развива в отговорност. Те са решителни хора. Ако не се поддават на мързел, постигат висока социална реализация и материален успех.

Хората, родени на 9, 18 и 27, под ръководството на Марс.

Тези хора имат много силно вътрешно ядро, те са лидери и никога няма да се обидят, имат силен ум, конкурентен дух, затова искат да спорят и да защитават своята гледна точка. Често спортуват. Те са лидери и победители. Имат добре развит защитен механизъм, така че могат да бъдат бързи и агресивни. Имат вродено чувство за справедливост. Често частният им живот е като военни действия. Те са в състояние да защитават другите и са дошли в този живот за победи и успех. Подкрепят всички, които се нуждаят от това.Способни са да постигнат желаната цел, да постигат резултати, дори ако са против целия свят. Това са хора, които обичат трудностите. Изпълнени са с ентусиазъм, вдъхновение и винаги бързат да постигнат своята цел. Не търпят намеса в работата си и мразят критиките.

Разбира се, от гледна точка на нумерологията цифрите говорят за много неща, но човек не трябва да разчита изцяло на тях.  Въоръxени с подходящи знания за числата, може да се живее по-лесно, но не забравяйте, че преди всичко ние самите сме лидерите на нашата съдба.

Източник: Марица