Не йога и медитация, а хоро и народни песни ни трябват, за да сме по-добре

Все търсим лечение, успокоение и здраве в далечни и незнайни практики.

Ходим до другия край на света, за да помълчим и помислим върху себе си, да излекуваме душата си и да се върнем пречистени.

А тук, във всеки от нас се крие нашата си, собствена система за лечение.

Тя няма нужда от научни доказателства, за да сме уверени в способността й да ни разтоварва, пречиства, възнася и изобщо, да ни помага да се чувстваме по-добре.

Народната музика и традиционните ни танци имат огромно влияние върху телата и душите ни и всеки от нас може да го потвърди.

Когато се хванем заедно на хорото за Нова година или на сватба, когато повтаряме стъпките на прадедите ни, когато дадем всичко от себе си, само и само да научим стъпките на елениното.

Всеки, който е избрал народните танци като своя вид „фитнес“, ще ви потвърди, че след края на репетицията няма частица от тялото, която да не те боли, но и че си щастлив и зареден с положителни емоции за дни напред.

И народната музика, гайдите, кавалите – каква по-добра медитация от това да се понесеш в ума си, воден от тези звуци, вместо от непознатите азиатски мелодии?

И защо ни е да пътуваме на хиляди километри оттук, когато можем да седнем на брега на Окото и да се оставим да се слеем с природата -с нашата си, за да открием себе си отново.

Източник: edna