Мерил Стрийп, една от най-великата актриси на всички времена! Една жена-вдъхновение!

Публикация, която посвещаваме на нашата любимка Мерил Стрийп, считана за най-великата жива актриса и една от най-великите актриси на всички времена! Една жена-вдъхновение!

снимка: fanpop.com

Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате.

Добре е, че Земята е кръгла. Така не можем да виждаме твърде напред.

Най-великият дар за човека е способността да проявява състрадание.

Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната. Всичко останало – властта, влиянието, силата – всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто.

Няма да ти навреди, ако сам си гладиш дрехите.

Като по-млада нямах никакво самочувствие относно хубостта си. Най-освобождаващото нещо, което някога съм правила за себе си, беше да обърна гръб на всякакви притеснения относно външния си вид.

Никога не съм считала външността за силен коз и не съм играла с тази карта. Оказва се, че е много освобождаващо – да не зависиш от своя външен вид.

Младите жени не трябва да се притесняват толкова много за теглото си. Момичетата прекарват твърде много време в притеснения за това. Има много по-важни неща за мислене. На младите мъже, а също и жени, ще кажа, че това, което ви прави различни и странни, е всъщност вашата сила. Всеки иска да изглежда като изваден от калъп, но всъщност хората, които изглеждат различно, биват забелязвани. Преди мразех носа си. Вече не. Сега го приемам такъв, какъвто е.

Моят съвет: не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Когато бях на 40, получих наведнъж три предложения на играя вещица. Съвпадение?!

Трябва да приемете остаряването. Животът е скъпоценен и когато сте загубили много хора, тогава осъзнавате, че всеки ден е подарък.

Аз винаги си спомням думите на Катрин Деньов: „На определена възраст жената трябва да избира – или лицето, или фигурата“. Избрах лицето. А останалото… Седя върху останалата част.

Ние сме тези, които ще бъдем, когато остареем. А когато станем много възрастни, ще бъдем тези, които бяхме на 8.

Майчинството те кара да видиш кое е наистина важното.

Няма правило как да имаш успешно семейство. Всичко опира до преговорите и взаимните компромиси.

За мен семейството винаги е било и ще бъде на първо място.

Интересното да си майка е, че всички искат домашен любимец, но само ти чистиш тоалетната на котето.

Никога не съм се чувствала уютно в холивудското общество. Не обичат този блясък, суета и тържества. За мен истинското удоволствие идва, когато общувам със семейството си. Предпочитам разходка в планината с приятели, отколкото лъскава вечеринка. Всичко това е пълна загуба на време.

Вярвам в силата на смеха. Мисля, че лесно да обезоръжите всеки, ако успеете да го разсмеете.

Мисля, че трябва да намериш собствения си път. Собствените си правила. Всеки има собствено разбиране за себе си и на него трябва да разчита. В крайна сметка, важното е това, което изглежда правилно за теб. Не това, което майка ви е казала. Не това, което една актриса ви казва. Не това, което някой си ни е казал, освен ако не е онова малко спокойно гласче вътре в нас.

Просто продължавай да правиш това, което правиш. Това е урок, който научих от съпруга си. Той просто казва: „Продължавай! Започни, като поставиш началото.“

За мен дрехите изразяват характера ти. Затова не следвам модата и не разбирам от тенденции.

Нали не мислите, че винаги съм щастлива? Просто пред журналистите и публиката винаги се старая да изглеждам такава. Не мога да бъда и ужасно ядосана, питайте мъжа ми…

Искам да живея живота си, докато съм жива.

Всичко, което правим и казваме, оставя следа след нас.

Просто се отпуснете и се възползвайте от всичко.

Да слушаш – това е всичко. Да слушаш – това е цялата тайна. Преди и по време на работа, с децата си, със съпруга си, с майка си, с баща си… Това е всичко, защото така можеш да научиш всичко!

Стремежът към съвършенство отличава добрия живот от успешния.

Благодарна съм на Бог, че съм жива. Много мои приятели се разболяха, много починаха, а аз все още съм тук. Така че няма за какво да се жалвам.

Източник: gnezdoto.net