Лековитото аязмо, което помага за много болести. Ето къде се намира

Чували ли сте за лековитото изворче, което може да ни изцери от всички болести и болежки? Истина е, че изворната вода може да бъде лечебна, но вижте къде точно можете да я откриете.

Вълшебното изворче се намира на скрито далечно място и местните жители твърдят, че водата е заредена с голяма сила и може да спаси хората от сериозни заболявания. Става въпрос за изворчето, намиращо се близо до село Вардун, Търговище. Въпреки че специалистите са установили, че водата не е минерална, местните пият от нея, за да се излекуват от множество заболявания.

Така например се вярва, че лековитата вода се справя със стомашни и бъбречни проблеми. Изворчето до това пък лекувало очни болести. Нужно било само да си измие човек очите с тази вода, за да се избави от заболяванията на очите.
И двата извора носят древна история. Преди стотици години от тази вода пиели само животните, но пастирите видели, че стадата не само предпочитали тези извори, ами след време болните животни сред тях започнали да оздравяват. Тогава хората също започнали да пият от водата и усетили, че се чувстват много по-здрави.

По-късно местното население изградило чешма, която започнала да става все по-известна с чудесата, които извършвала. По-късно хората от близките села направили по-голяма, каменна чешма, от която текат два чучура чудодейна лечебна вода, заради която множество хора на ден изминават десетки и стотици километри.

Затова не е изненада, че около изворчетата непрекъснато кипи живот и има народ, пълнещ с туби от лековитата вода. Те не само вярват, но и твърдят, че водата наистина лекува, затова искат изворчето, което сами наричат Лековито изворче, официално да бъде обявено за такова. Защото излекуваните са наистина много, а списъкът от ден на ден расте все повече и повече.

А вие сещате ли се за други места в България, на които има подобни феномени? Ще се радваме да споделите с нас някой от тях.

 

Източник: vsyakajena