Зaщо 40-гoдишните жени са едни от най-желаните?

Няма как да спрем времето. И да искаме. Но докато растат годините и свещичките в тортата ни, расте и мъдростта и опита ни. Един по един отпадат белите кахъри и дежурно глупавото ни поведение в много житейски ситуации, присъщи на първата младост. Ако в миналото жената на 40 години изглеждаше лелка с кафява пола, кок и очила с грамадни рамки, суха, сива и издялана като талпа, днес 40-годишната жена е мацка. Тя е поддържана, с още запазено стегнато тяло, почти незабележими бръчици, уверен поглед и грациозна походка. И нещо още по-важно – тя вече е наясно какво иска и как да го поиска. И нея я искат. За компания, за разговор, за ласка, за съвет, за секс. Причините за това са много.

Жената на 40 няма да събуди мъжа до себе си посред нощ, за да го пита за какво мисли. Тя може и без подобен въпрос.

Жената на 40 няма да дудне до лудост на мъжа си, докато той гледа мач по телевизията. Ще си намери друго занимание, много по-интересно.

Жената на 40 вече е наясно какво иска и от кого именно. Малко жени на тази възраст се интересуват от мнението на половинката за това, което правят.

Жената на 40 уважава себе си. Тя рядко ще направи сцена на истерия в операта или в елитен ресторант. Ако обаче мъжът си го е заслужил, ще си го получи така, че няма да се осъзнае откъде му е дошло. Но не пред хората.

Жената на 40 умее да похвали, невинаги съвсем заслужено. Тя знае как да накара мъжа да се почувства специален.

Жената на 40 е достатъчно уверена, за да запознае мъжа си със своите приятели. По-младите жени може да избягват подобни познанства, дори с най-добрите приятели, просто защото още нямат вяра на партньора си. 40-годишните знаят кои приятели са истински и няма да ги предадат.

Яркото червено червило стои добре на жената на 40, което няма как да се отнася за по-младите момичета. Тя не се стряска и от някоя и друга бръчка, защото в известен смисъл това даже изглежда секси.

Жената на 40 е откровена и честна в отношенията си. Може да каже точно какво мисли и на партньора не му се налага да гадае как се чувства тя в компанията му.

Има много причини жените на 40 и нагоре да изглеждат възхитителни. За съжаление, много мъже на тази възраст се отпускат, пускат шкембенце и забравят да се грижат за себе си, което не им пречи да се заглеждат по 20-годишните сервитьорки, например.

Затова на мъжката реплика „Защо да купя цялата крава, когато мога да получа само млякото“, имаме дуплика. Днес 80% от жените не се интересуват от брак. Как така ли? Те също си дават сметка, че няма защо да се купува цяло прасе, ако може да се вземе от близкия магазин само парче колбас за вечеря.

Източник: anna