Ако искаш да си бъкан с пари, отглеждай това чудодейно дърво! Прави чудеса с енергията и привлича пари и позитиви..

От вечнозелените представители на дърветата от вида Бонзай, особено привлекателно с красивите си листа и цветове е Дървото на живота. Освен естетичния си вид обаче, това дърво се счита, че притежава и изключително ценното свойство да осигурява перманентно щастие за семейството, в дома на което се отглежда.

То представлява многогодишно растение с дебели клони и с гладки, овални, месести, ярко зелени листенца, разположени в срещуположни двойки. Ражда красиви бели и розови цветове и може да достигне внушителните 2.80 м – разбира се ако е отглеждано при подходящи условия. Нерядко, Дървото на живота се бърка с Дървото на парите, но не е трудно да се установи разликата между тези два вида от типа Бонзай; Дървото на парите е с по-издължени и не толкова месести листа, които наподобяват монети.

Не е претенциозно за отглеждане – достатъчно е да го държите на полусянка и на проветриво място и то ще ви зарадва с разкошни цветове! За да активирате магическата сила на Дървото на парите, заравяте в пръста на саксията 1 3 или 6 броя високостойностни монети. Алтернативно, може да завържете на клоните му три китайски монети с дупка в средата, през които сте прокарали червена панделка. (Това трябва да извършите едва след като дървото е израсло достатъчно – в противен случай ще увредите още неукрепналия млад зародиш!)

Междувременно, докато извършвате тези ритуални процедури си представяте, че сте млади, здрави и богати! А за да увеличите силата на Дървото на парите, обсипвайте го редовно с мили, окуражаващи думи, тъй като то има свойството да ги „попива“.

При това положение, дървото винаги ще остава вечнозелено, а вие винаги ще имате пари! Според Фън Шуй, най-подходящото място за Дървото на парите е от дясната страна на входната врата на жилището ви, тъй като така се засилва излъчваната от него енергия, насочена към привличане на пари в жилището.

Важно е, в тази, т.нар. „Зоната на благосъстояние“ да няма ненужни предмети от миналото, тъй като те са пречка за свободното движение на енергията. Освен това е препоръчително да украсите Дървото на парите с червени панделки, а под саксията да положите червена салфетка. Имайте предвид, че за да се възползвате максимално от силата на това дърво – талисман, трябва да си го отглеждате сами.

Има достатъчно данни, които сочат, че Дървото на парите действа благотворно за доброто функциониране на мозъка, зарежда енергийно човека и увеличава физическия му потенциал. Това е резултат от съдържащите се в листата му етерични листа. Установено е, че след като поставите саксия с растението върху работната ви маса, удовлетвореността от вашата дейност ще нараства пропорционално на нарастващите доходи!

Най-важното е обаче, че Дървото на живота ви стимулира да мислите позитивно и да приемате живота откъм положителната му страна; така ще увеличите вероятността да ви се случват поредица от хубави неща и ще се чувствате щастливи!

Източник: vsyakajena