Цяла зима събирах празни бутилки, чак съседите ми се смееха, но дойде пролет и не могат да познаят двора ми! Всички му се радват

Установено е, че средноевропейско четиричленно семейство за една година изхвърля до 300 празни пластмасови бутилки!

Но това е благодатен материал за повторна употреба и може да послужи за много неща!

Не само това, повторно използване на пластмаса , щади околната среда, освен това спестяваме собствените си пари.

Между другото, използването на пластмасови бутилки за други цели е не само за хора с ниски доходи, но най-вече за предприемчиви и отговорни хора.

Бързаме да ви покажем, че е възможно!

Оранжерия от пластмасови бутилки! Много оригинално! Получаваш изолация и светлина едновременно и то на ниска, мноооого ниска цена!

Оранжерия от пластмасови бутилки

Ето, например, една оранжерия на шотландец, който само за три месеца успя да събере 7000 бутилки, и след това си построи парник 2 х 2 метра и височина от 1,9 метра.

Според майсторът, най-трудоемката и трудна работа била отстраняването на етикетите на бутилките. Също така трябва да намерите място за съхранение на материала, докато не стане време да го използвате.

Конструира се както следва: Първо се прави дървена рамка, след това бутилките се свързват една с друга, като се срязва дъното на предходната бутилка.

През средата на бутилките преминават дървени прътове, които се закрепват за рамката.

Ето няколко примера за оранжерии от бутилки. Красотата на тези проекти все още е в това, че те могат лесно да бъдат преместени от едно на друго място.

Друг начин е, да срежете долната и горната част, а след това наполовина, след което да свържете двете части, така, както е показано на снимката с телбод.

Източник: За Жената