Храните, които трайно увреждат мозъка споделя опитен неврохирург

Е, ако подобрите работата на мозъка и предотвратите сенилните заболявания, решавате логически проблеми и живеете с целите си. Но се оказва, че храненето и простите ежедневни навици също играят голяма роля в този въпрос.

В преследването на тънка фигура и чиста кожа рядко мислим за нуждите на мозъка. И напразно. Неврохирургът с 50-годишен опит Влад Сиуреа е убеден, че здравето на мозъка е в простите неща.

Ще ви кажем каква храна харесва вашият мозък, както и полезни ежедневни навици. В края на краищата, ние постоянно натоварваме това тяло и в замяна не даваме нищо.

Как да подобрим паметта и мозъчната функция

Влад Сиуреа твърди, че първите стъпки към здравия мозък и умствената яснота са много прости и достъпни за всеки. Неврохирургът, който е извършил

23 000 операции, съветва да ставате рано и не забравяте да пиете 2 чаши топла вода и да закусите. – На сутринта трябва да се събудим възможно най-рано, да отворим прозорците и да дишаме чист въздух. И не забравяйте за две чаши вода . “

– Първата ще започне работата на целия стомашно-чревен тракт. Втората чаша е полезна, защото движи цялото тяло. Мозъкът има две точки на максимална активност: между 10-12 и 16-18 часа. Ако се умори, можете да му дадете малко кафе ”, казва Сиуреа. Лекарят настоятелно препоръчва да не се пропуска закуската, защото именно тя, след сън, осигурява на мозъка важни микроелементи.

„Трябва да закусите в спокойна атмосфера, наслаждавайки се на всяка хапка. Без притеснения, шум, проблеми или пушек. Колкото по-релаксиращо е, толкова по-приятно е за вас. Обядът трябва да бъде балансиран. Не е нужно да запушвате стомаха – знайте мярката. Освен това предпочитайте обикновена вода, а не сокове. “

Бонбоните са вредни, но ако ви радват, можете да се поглезите малко. Просто изберете правилните екстри: „Черният шоколад е естествен, натурално горещо какао, мед-ето как да глезите най-много мозъка си“ .

Също така, Влад Сиугеа казва, че всички ограничения на храните трябва да бъдат разумни и не категорични. Всичко е необходимо, но не в големи количества: „Да, месото не носи никаква полза за мозъка. Но в малки количества месото помага на тялото. Най-добре е да се яде нискокалорично месо. Пуйка и риба – най-полезното нещо, което може да бъде. Мозъкът не обича мазнините, не обича солта. Веднъж или два пъти годишно за празници е възможно. Но не прекалявайте с такава храна .

Също така, не забравяйте, че дори по време на сън мозъкът ни работи. Ето защо не е необходимо да го обременявате още повече с безсъние или решаване на важни въпроси през нощта: „Ако човек заспи с труден въпрос за него в главата си и не знае как да го разреши, на следващата сутрин той ще получи отговор. Така че, мозъкът е установил връзка между мисълта, преценката, паметта и сутринта – ще даде идея. Затова забравете за безсънните нощи . И имайте предвид, че добрият сън почиства мозъка.

В допълнение към храненето и добрия сън, мозъкът се нуждае от движение. Да, физическата активност също влияе върху работата на мозъка и паметта: „За мозъка са необходими три важни неща: реч, писане, движение. Мнозина са забравили какво е музиката и как да я ползват, а още по-лошо – не искат да танцуват. Танцът, както е доказано, предотвратява по-ранното развитие на болестта на Алцхаймер .

И разбира се, най-добрият приятел на мозъка ви е усмивката. Положителните емоции помагат за преодоляване на тъгата и засягат умствената ви дейност . Затова се обградете с добри хора и се опитайте да направите каквото искате.

Също така, неврохирургът дава някои съвети за подобряване на мозъчната функция през есента .

Кажете ни в коментарите какво играе ключова роля за вас при избора на диета. А също така споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: За Жената