Упражнения за дами на средна възраст, които ще ви помогант да останете млади и привлекателни за дълго

След 30 години доста процеси при жените се забавят и това е съвсем нормално, но няма за какво да се притеснявате винаги има варианти как да се справите с този проблем.

Забавяне на метаболитни процеси, хормонални трансформации, заседнал начин на живот, лошо хранене – са спътниците на съвременната жена в разцвета си. След 40 години укрепването на тялото, особено за жените, играе ключова роля. На тази възраст натоварването прогресира както на работното място, така и у дома.

Затова ние разработихме ефективен набор от упражнения за жени над 40 години , които ще помогнат да останете млади, активни и привлекателни за дълго време! Ако по-рано не сте се занимавали със спорт, тогава е необходимо да започнете постепенно

Тичане на място
За да направите редовен джогинг, не е нужно да напускате къщата – бягането на място ще помогне за затопляне на мускулите и разтягане на ставите, насищане на тялото с кислород и подобряване на резултатите от последващото обучение.

Важен бонус от ежедневните тичане на място – тренирате ставите и сухожилията. Ежедневните 15 минути джогинг ще удължат физическата младост на тялото, като забавят естествените процеси на стареене.

„Стол до стената“

На пръв поглед упражнението може да изглежда съвсем просто, но след 30 секунди ще усетите, че задните ви части горят и мускулите на краката се затягат. Упражнението повишава издръжливостта на целия организъм, укрепва коленните стави и развива баланс.

Застанете с гръб към стената, притиснати плътно раменете и задните части. Направете крачка напред, поставете краката си на ширината на раменете, пръстите на краката ви да гледат малко настрани, ръцете притиснати до стената по тялото. Плъзнете гърба си на стената, бавно падайки надолу. Спрете, когато бедрата са успоредни на пода, а ъгълът под коляното е 90 градуса.

Задръжте тази позиция толкова дълго, колкото можете. Перфектният резултат за една жена е 60 секунди. Започнете с 30 секунди, всеки път увеличавайки времето. Това полезно упражнение може да се прави всеки ден.

„Супермен“

Легнете на корем, изправете краката си и опънете ръцете напред, с лицето надолу върху подложката. Напрегнете ръцете си и ги повдигнете успоредно на пода, както е показано на снимката. Задръжте тази позиция за няколко секунди, след което бавно се върнете в изходно положение. Повторете 8-10 пъти.

Плъзгане по стената

Това упражнение укрепва мускулите на горната част на гърба и не е без причина препоръчвано при физиотерапия. Застанете с гръб към стената, задната част на главата, лопатките и задните части докосват стената, краката ви са разстояние 30 см от стената.

Повдигнете свити ръце на лактите и бутнете задната им страна към стената на нивото на ухото – това е началната позиция. Поддържайки точките на контакт, преместете ръцете си над главата си, без да се отлепвате от стената. Затворете ръцете си над главата си и се върнете в изходната позиция. Направете 12-15 плавни повторения.

Планк

Планкът ще укрепи коремните мускули и мускулния корсет, ще коригира стойката, ще стегне ръцете бързо, ефективно и без усилие. Застанете изправено на лактите, тялото успоредно на пода

Поддържайте нормален ритъм на дишане, чувствайте напрежението на коремните мускули, бедрата, ръцете и гърдите. Започнете с 15 секунди, като постепенно увеличавате времето до минута. Направете упражнение всеки ден след събуждане – резултатът няма да ви накара да чакате дълго!

Наклонни с крака

Застанете на четири крака, подравнете ръцете на пода. Изправете гръбначния стълб и стегнете коремните мускули, така че тялото да образува права линия от раменете до таза. Като държите гърба си в изходно положение, стиснете задните части и вдигнете крака. Задръжте 1-2 секунди, спуснете крака на изходна позиция. Направете 12-15 повторения за всеки крак.


Упражнения с ластик

Фитнес еластичната лента е примитивен домашен треньор, достъпен за всеки. Малък еластичен пръстен, изработен от латекс, ще се побере дори в джоба ви, а тренировката с него ще замени изтощителните упражнения във фитнеса.

Стъпки на пейката
Изправете се срещу подиума (пейка, диван, стабилен стол), направете крачка нагоре, задръжте за секунда и се върнете със същия крак, едва докосвайки пода. Повторете движението, докато почувствате усещане за парене в задните части. Направете същото и за втория крак.

Прекарвайки известно време поне 2-3 пъти седмично за себе си, жената се трансформира и получава жизненост. Гимнастиката не трябва да се подценява! Упражнения за жени след 40 г. – източник на втората младост за тези, които искат да подобрят здравето си и да променят външния си вид. Редовните упражнения подобряват настроението, подобряват мозъчната дейност, правят съня по-силен и по-продуктивен без никаква инвестиция . Основното е желанието!

Не забравяйте да запазите нашия ефективен набор от упражнения и ги правите редовно. След няколко седмици ще забележите резултатите, можете спокойно да ги препоръчате на приятелите си!

Източник: За Жената