Употребявана или нова кола – ето истината за това каква трябва да си купим!

Колата определено е една от най-сериозните играчки на мъжкото съсловие. Колкото и да отричаме, в един момент се чувстваме много щастливи в малката метална черупка, защитени сме с хубава музика и можем само да седнем и да пътуваме без посока. Колата дава свобода, която нищо друго не може да даде. Знаем, че твоята кола има име (най-често женско) и те прави по-щастлив от всяка друга. Единственият проблем е, че все някога достигате до момента за смяната и тогава ще се наложи да говорим за избора.

Понеже офисът е крайно разделен на два лагера, решихме да напишем гледните точки на почитателите на новите коли и на почитателите на старите, запознай се в следващите редове:

Лагерът на вечните автомобилни класики или защо да си купиш употребяван автомобил:

1. Тоновете резервни части

Дори и да си купите най-големият смъртоносен капан на колела, срещу съответните бюджетни суми можете да започнете бавното и сигурно преработване, докато се подмлади до пълната промяна. Моргите стават ваш първи приятел и с малко помощ от майстора ще имате доста прилична кола за малко пари. А парите в днешно време са много важни!

2. Силата на механиката

Светът познава някои автомобили с реномето на шотландския боец. Благодарение на разумната немска педантичност и сериозната механика, можете да откриете коли, чиято разработка ще е до 300 000 километра. Съществуват коли, чийто двигатели преживяват и най-зловещия тормоз, но купето не може да се справи с ръждата. Такива елементи на техниката могат да бъдат открити сред всеки глобален автомобилен производител.

3. Лесни за поддръжка

Когато липсват тоновете електроника, които ограничават човешката намеса, можете да превърнете колата си в магистрален бандит или подвижен танк, който да понесе абсолютно всичко. Съвсем спокойно можете да се консултирате с всеки механик, когато става въпрос за истинските автомобили, а според тях, последните произведени са някъде в края на 1999-та година. Благодарение на евтините части, дори основният ремонт няма да Ви разори.

4. Шансовете да притежавате класика

Има модели, които спокойно могат да надминат цената на нова машина. Обикновено трябва да притежавате запазена кола, да я гледате достатъчно и след около 10-на години ще започне да й се вдига цената. Някои модели на Lancia и Honda вече започнаха да се оскъпяват, а да не говорим за легендарния Golf MK1 GTI, който спокойно надминава цената на съвременната изработка. Има и нещо друго, тези коли правят истински шофьори, останалите просто показват колко напреднали сме в изработките на чипове.

5. Евтини са

Разбира се, че щом сте стигнали до гледането на сайтове с обяви, осъзнавате колко точно коства една нова кола. Не правете глупостта да избирате кола без механик. Човекът, който изкарва парите си с ремонт на същите машини, никога няма да се опита да ви разори. Механикът е ваш приятел, търговецът на автомобили е вашият официален враг. Осъзнаете ли това, можете спокойно да оглеждате автомобили и след това да забравите за проблемите в дълготраен период.

Лагерът на новите автомобили – най-добрите възможни

1. Икономични са

Няма защо да се лъжем, една нова кола може да се доближи много по-близо до икономията на гориво, отколкото старата ламя Спаска. Благодарение на системите Start/Stop, малките турбини и всички други джаджи, колата може да не се опитва да Ви обира така, както обират пиян германец на плажа на Слънчев бряг.

2. Красиви

След като дизайнерите разбраха, че всички искат коли с предницата на Lamborghini или поне да приличат на такива, автомобилната визия се промени много рязко. Всеки нов модел разполага с LED фарове, дневни светлини и лети джанти. Изглежда хищен, а новият двигател мърка като прехранен котарак, което радва много ухото. Таблото вече свети с LED светлини, а не с познатите стари неприятни зелени диоди, които сме виждали в редица машини. В новите модели присъства всичко, което бихте поискали.

3. Сигурност

С темпото на инсталиране на въздушни възглавници и ролбари, подозираме, че следващите 7 звезди за сигурност ще разполагат с детонираща се възглавница в ректума, за да е сигурно, че нищо по вас не е пострадало. Фанатичната педантичност на производители като Volvo и Mercedes-Benz са се доказали именно с подобни постижения.

4. Изцяло по свой вкус

Когато отидете в прекрасния шоурум, можете да изберете нивото на оборудване, правилните цветове и редица други малки радости, които обикновено не можете да избегнете при употребяваните коли. Нека не забравяме, че дяволът се крие в детайлите.

5. Бързи и яростни

Колкото и съвършена да е една кола, когато годините започнат да минават, силата й си отива. Това означава, че новата Dacia може да бъде достатъчно пъргава, за да ви впечатли с динамиката и най-големият скептик на марката. Каквото и да кажем за съвършените вечни двигатели, младото си е младо и здраво и бързо, поне докато трае гаранцията!

Източник: men