Уникално разкритие! Ето защо кучетата се радват толкова, когато се прибираме вкъщи.. (ВИДЕО)

Kогато видят господарите си след раздялата през деня, кучетата направо полудяват и за това си има причина, пише io9. Вижте защо реагират така:

За да разберем кучешкото поведение, трябва да имаме предвид, че кучетата произлизат от вълците и двата вида са се разделили преди около 15 000 години. Въпреки това споделят много общи черти.
куче

Според него четириногите ни любимци лесно различават човека от друго куче, като за това помага най-вече познатата човешка миризма, която стимулира отговор в мозъка. Бърнс обяснява, че те знаят, че сме различни от тях и в мозъка им има специално място за нас. А чрез образната диагностика той установява, че кучетата наистина ни обичат и то не само защото ги храним.
куче

Семейството е една глутница вълци в буквалния смисъл на думата – в нея са бащата, майката, децата и някои близки роднини. По подобен начин кучетата също ни възприемат като от тяхното семейство, смята ученият.

„Когато видят господарите си, кучетата се чувстват така, както ние, когато видим приятел или някого, когото харесваме“, казва Бърнс.

По думите му кучетата нямат същия езиков капацитет като хората и поради това реакцията им е още по-чиста емоция.

Източник: Дарик