Трогателно! Майка дари органите си на болното си дете, за да го спаси! Трогателна история..

Смелата Сара Ламонт станала от болничното легло и се качила на такси, въпреки силната болка, която изпитва след тежка опеарация, за да бъде до леглото на сина си, който също се възстановява от тежка опврация.

Три дена преди това е била направена трансплантация на парче черен дроб от майката на 4- годишния й син.  По- късно тази година предстои да бъде трансплантиран и бъбрек от майката на момчето, пише Мирър.

Сара споделя, че изпитва силна болка, но си заслужва, тъй като малкия й син ще оздравее.

Синът на Сара, Джо, се родил с поликистоза на бъбреците и се наложило те да бъдат отстранени няколко седмици след раждането му.

Миналата година лекарите установили, че болните бъбреци увредили фатално черния му дроб.

11 дена след трансплантацията момчето не дава признаци за отхвърляне на трансплантирания дроб. Лекарите казват, че възстановяването му ще бъде бавно, тъй като все още е на диализа.

Майка му, Сара, е решена да дари и единия си бъбрек, веднага след като Джо се възстанови напълно от първата трансплантация.

Експертите са възхитени от смелостта на Сара, тъй като малко хора се решават да дарят свой орган. Лекарят, направил трансплантацията на черен дроб, твърди, че трансплантация от жив донор се случва много рядко и решимостта на роднини и родители, които се съгласяват на тази интервенция са истинско чудо.

Източник: Gledavalnik.com