Трогателно! История, която разплака мнозина!

Любящ син завел баща си в луксозен ресторант. Поръчал му любимото ястие и видимо двамата си прекарвали добре заедно.  Тъй като бащата бил доста възрастен, докато се хранел, често по дрехите му падали трохи и храна. Хората, които били около двамата мъже в ресторанта, не скривали възмущението си от този факт, макар това по никакъв начин да не пречело на никого.

Синът не обръщал внимание на сърдитите им погледи и невъзмутимо продължавал да обсипва баща си с внимание.  След като се нахранили, младият мъж изтръскал остатъците от храна по дрехите на баща си, пригладил косите му с гребена, сложил му очилата и го придружил до тоалетната.

Когато се върнали в залата, наоколо царяла тишина. Тук-там се прокрадвал шепот – как е възможно да се разхвърля храна в луксозно заведение и така да се разваля комфорта на околните. Синът повикал келнера и му платил спокойно, без да му прави каквото и да било впечатление какво мислят снобите около тях. Двамата се отправили към изхода. Когато почти стигнали до вратата от съседната маса се надигнал възрастен мъж и учтиво казал на младежа, че е оставил нещо в ресторанта. Синът се огледал и отрекъл да е забравил нещо.

Тогава възрастният мъж обяснил на всеослушание, че това което младежът оставил в ресторанта, е хубав урок за всеки присъстващ как трябва да се отнася човек към своите родители. Отново настанала тишина в ресторанта. Този път всеки се засрамил от себе си.

Заради снобските си разбирания, всеки един от присъстващите бил оставил старците в къщи, а как биха стоплили сърцата им като се погрижат за тях и ги почитат.

Тази история споделиха от bgnow.eu, споделете я и вие, ако поне малко ви е трогнала.

Източник: Gledavalnik.com