Този трик може да ви накара да живеете много по-дълго, но пък изисква самоконтрол!

До 2030 г. средната продължителност на живота във се очаква да нарасне до около 80 години.

Тъй като ние живеем все по-дълго, съществуват съвети за това как да живеем възможно най-добре.

Всички неща, които се включват в понятието „начин на живот“ са голям бизнес, широко достъпни са и съветите за храненето, фитнеса и продуктите от първа необходимост и начините да живеем по-добре.

Но има едно, което кара всеки да се стреми към него –  живеем възможно най-дълго.

Разбира се, не е невъзможно, но се изисква доста голяма жертва. Най-вече касае вашето отношение към секса. Тъй като тайната, която учените разкриват като ключ за дълъг живот, е пълното въздържание от плътски удоволствия. Буквално, съвсем нищо.

Връзката между безбрачие и дълголетие е широко изследвана, като констатациите от Университета в Шефилд показват, избягването на интимни отношения е по-благоприятно за удължването на живота, отколкото правейки с*кс.

Ето защо монахините и „старите моми“ надживява тези, които имат редовен с*ксуален живот.

Защо с*кса?

Изследването е проведено с помощта на брашнени бръмбари. Тези, които се чифтосвали всеки ден, умирали млади, а тези, които не го правели, живеели много по-дълго.

„Бръмбарите, които се чифтосват умират по-рано от бръмбарите, които не се чифтосват“, обяснява д-р Шива Джотли.

„Механизмът не е същия при хората, но принципът е един и същ. Бръмбарите при чифтосване освобождават хормони, необходими за производството на сперма при мъжките или яйца женските, което от своя страна има негативен ефект върху имунната система.“

Така че наличиеит на сексуални отношения при бръмбарите нарушава имунната им система, което води до намаляване на продължителността на живота.

Д-р Шива Джотли вярва, че това, което е валидно за бръмбарите би било валидно и за други организми, включително и нас. И други изследвания доказват същото.

Установено е, че кастрираните живеят по-дълго, въпреки че това е повече от екстремна стратегия.

Доказано е, че кастрацията има огромен ефект върху  продължителността на живота при корейците.

Изследването, публикувано в списание Current Biology разказва как преди стотици години, кастрираните са живели до 19 години по-дълго от останалите мъже от една и съща социална класа, дори надживявайки членовете на кралското семейство.

Според изследователите, мъжкия хормон тестостерон, може да намали продължителността на живота, което от своя страна спомага до известна степен да се обясни защо жените надживяват мъжете.