Това са точките по дланите, които лекуват всяка болка в тялото

Вероятно сте чували за удивително лесното премахване на болки в тялото, чрез масаж на дланите. Дори едно правилно докосване ще ви накара да изглеждате по-добре, ще се чувствате по-добре и дори ще схващате по-добре.

Действа и при леки симптоми като главоболие, умора, ПМС  Вместо да посягате към обезболяващите хапчета, чашата с кафе или блокчето шоколад. си помогнете сами.

Как действа рефлексологията?
Съществува цяла наука, която се нарича рефлексология и изучава биоактивните точки, разположени на дланите (точно, както и на стъпалата, и на ушите) и управляващи целия организъм. Така дясната ръка отговаря за дясната половина на тялото, лявата – за лявата. И ако правилно притиснете правилната точка, ефектът е мигновен.
Защо? Както казват източните мъдреци, всички физически проблеми са предизвикани от „блокирането“ на потоците енергия. Притискането на активните точки премахва блокажа. Западните специалисти потвърждават, че при стимулирането на определени точки, нервната система изпраща сигнали до мозъка. Просто казано, резултатът е същият – организмът ни се лекува сам.

Натиснете лечебните точки с палеца или ги пощипвайте с палеца и показалеца.
Вижте знаците, които са указани при всеки случа и ги потърсете на картинката. За да се постигне оптимален резултат, повторете същото действие и на другата ръка.

Когато се фокусирате върху точките, отговарящи за мозъка, очите (ушите), хайморовата кухина, лимфната система (органите за репродукция), се увеличава притокът на кислород към главния мозък, а кръвта прочиства токсините. Трябва само да пощинете всяка точка или я притиснете по 25-50 пъти. Започнете с краищата на пръстите и спускайте към китката.

Ако масажирате точките, отговарящи за слънчевия сплит, надбъбречната жлеза, хипофизата, шията (щитовидната, лимфната система) органите за репродукция и мозъка, освобождавате ендорфини, който ускорява обмяната на веществата, подобрява и функциите на мозъка. Нужни са по 50 притискания на всяка ръка на нужните точки (повтаряйте това през целия ден)

Можете да премахвате възпаление по кожата. Необходими са точките, отговарящи за надбъбречната жлеза, бъбреците, лимфната система (органите за репродукция), стомаха Защо действа? Извеждат се шлаките, убива се инфекцията, повишава се производството на стериоди в организма, намаляват се възпалителните процеси.
Как да масажирате: на двете длани по 25 -50 стимулиращи притискания. За бъбреците и стомаха (органи, изхвърлящи шлаките) вземете топка за голф или друга топка, може и камък с размер около два пъти по-малък от тази за билярд, стиснете я между дланите и я повъртете 50 пъти. След това я задръжте между основата на дланите (малко над китките) и повторете още 50 пъти.

Отървете се от главоболието чрез точките, отговарящи за хипофизата, мозъка, темето, хайморовата кухина, надбъбречните жлези, бъбреците. Притискането на точките, отговарящи за мозъка и темето, увеличава притока на кръв към тях; точката на надбъбречните жлези стимулират производството на хидрокортизон, който помага да се „пресуши“ хайморовата кухина; бъбреците изхвърлят токсините, които се образуват след приемането на алкохол.
Отново с помощта на топка, този път за голф, ще се справите с проблема. Задръжте топката между палеца и показалеца. Стиснете 25-50 пъти с всяка ръка. После по 10 пъти притиснете точките на върховете на пръстите. Стимулирайте хайморовата кухина с 5-10 притискания, пробвайте 50 пъти да стимулирате „бъбречните“ точки и на двете ръце.

Стомашното разстройство също е преодолимо. Масажирането на правилните точки увеличава образуването на ензимите, подобрява храносмилането, отпуска мускулите на стомаха, подобрява дейността на всички храносмилателни органи. Притиснете 25-50 пъти на всяка точка. Така ще прибавите енергия към слънчевия сплит и ще подобрите работата на стомаха. Потъркаляйте около 50 пъти топка за голф между основите на дланите си (може и друга топка, но със същия размер). След това завъртете още 50 пъти между дланите.

Можете да премахнете симптомите на ПМС като регулирате отделянето на хормони – увеличава се производството на ендорфини, които блокират болката и отпускат мускулите под корема. Хванете ръката малко над китката с показалеца и палеца на другата ръка и завъртете притиснатата ръка – половин оборот на едната страна, половин оборот на другата страна – 50 пъти. После 25-50 пъти пощипнете точката, отговаряща за хипофизата. И отново вземете топка за голф – въртете, пристискайки я с основите на дланите 50 пъти.

Премахнете стреса от тялото си. Потърсете точките, отговарящи за хипофизата, слънчевия сплит, сърцето, гърдите, белите дробове. Ще балансирате хормоните, които отпускат мускулите на стомаха, контролира се и дишането. Вземете малка топка, хванете я между палеца и показалеца и я прокарвайте бързо 25-50 пъти. Пощипнете или притиснете точката, която отговаря за слънчевия сплит около 25-50 пъти и я повъртете също толкова пъти малко над основите на дланите.

При безсъние са ви нужни точките, отговарящи за надбъбречните жлези, слънчевия сплит, хипофизата, шията, (щитовидната, лимфната системи), органите за репродукция, мозъка. Въздействието на точката на слънчевия сплит успокоява цялото тяло; „мозъчните точки“ регулират съня, точките на жлезите помагат за успокояване. Как да масажирате? Между 25-50 пъти притиснете всяка точка и по 10 пъти я пощипете.

radioenergy.bg

И още:

Биологично активни точкиРазположен на дланите, е средство, с което е грях да не се възползват! Китайците вярват, че тези специални точки са разположени в меридиани, през които жизнената енергия циркулира. Влияещи ги, ние може да излекува всяка болест!

Вашият свят се поставя в дланта на ръката си, и то не е високопарни думи! Стимулиране на точковите данни ми помогна да се отървете от главоболие и хронично безсъние. Аз съм сигурен, че този прост лечение ще ви помогне да се чувстват много по-добре.

 • Палец
  За да работят по повече точки Използвайте медна монета. Като щракнете върху точки на палеца, можете да установите правилното работата на далака и стомахакакто и да се справят с депресия и тревожност.
 • Индекс пръст
  Точка на показалеца са отговорни за гладкото работата на бъбреците и пикочния мехур. Масаж показалеца е полезна и за тези, които често разпитан и подложени на смени на настроението.
 • Среден пръст
  Ако имате проблеми с черния дроб и жлъчни балон razminaj среден пръст! Изненадващо ако не сте в духа на днес, сърбящи петна по среден пръст за бързо вдигне настроението ви и ви води в тон.
 • Безименния пръст
  Щракнете върху безименния пръст, можете да подобрите работата на дебелото черво и стомаха. Това е полезно за масаж активни точки за тези, които имат проблеми с кожата и храносмилането.
 • Кутре
  Проблеми със сърцето и гръбначния стълб, на гърлото болката и подуването на корема — всичко ще отмине, ако вземем навика да кликнете върху активните точки, разположени на малкия пръст.

Точка, Разположен в сърцето на длантапомогне да се справят с нарушения на стомашно-чревния тракт. Филе дланите е отговорен за добрата работа на ендокринната система.

Източник: Petel