Това изпитано средство ви спасява от нахалните мравки

Още щом пукне пролетта, в дома ни влизат стотици неканени гостени – мравките. Тези иначе така мили създания са изключително голям проблем в домовете на много хора.

Всеки, който се е опитвал да се избави от тях, знае с колко усилия е свързано това. Неприятната гледка на стройните мравчени редици, пъплещи по плота или пода, може да накара всяка домакиня да изпадне в ужас. За щастие днес ще ви научим как да се справите с мравките у дома с едно лесно за приготвяне анти-мравчено средство :

Най-простото решение за борба с мравките е Borax (боракс) – 100% натурален продукт, който е част от много анти-мравчени продукти.

Можете да го намерите в повечето магазини. Ние ще споделим с вас проста рецепта, която можете да използвате безопасно за борба с мравките, ако те нахлуят във вашия дом.

Съставки:

– 1 чаша топла вода

– 1/2 чаша захар

– 2 супени лъжици боракс

Приготвяне и използване:

1. Накиснете няколко памучни тампона в смес от боракс, вода и захар, и ги поставете близо до местата, където мравките живеят във вашия дом.

2. Можете да оставите памучните тампони със средството за цяла нощ. Просто не се притеснявайте, ако сутринта намерите куп мъртви мравки.

Няма да имате проблеми с тези малки неканени гости!

Източник: За Жената