Това е най-магическия народен лек за зрение и памет! Препоръчва се на всеки…

На базата на алкалоида галантамин, който се съдържа в кокичетата, се произвежда важно лекарство срещу деменция. Постоянно се използват и неговите възможности за лечение на онкологични заболявания. Галантаминът подпомага активността на мозъка, благодарение на който се използва успешно срещу Алцхаймер. Ето защо природните лекове на базата на кокилата притежават мощни противовъзпалителни, противоракови и антипарални свойства, пише framar.bg.

Вижте как точно да използвате кокичетата, за да се лекувате от устна, плексит, намалено зрение, проблеми с паметта, старчески тремор, изтощение на организма, язва и др.

Срещу настинка при деца и възрастни залейте 60 бели цветчета от кокичета с 700 мл чиста ракия в затворен затворен съд. Оставете ги да престоят на тъмно и хладно място в продължение на 40-45 дни, след което преценете. С готовата тинктура разтривайте гърба и гърдите си, като след това покривате мястото със загряващ компрес и се завивате с одеяло. Когато се изпотите, сменете дрехите си със сухи. Само след първата процедура настинката би трябвало да е отишъл, но при необходимост повторете метода на следващия вечер.

При проблеми с паметта и мозъчната активност залейте 100 кокичета (само цветчетата) с 1 литър ракия (препоръчително гроздова) и оставете да престоят 40 дни на слънчево място. Прецедете и съхранявайте течността в стъклена бутилка. Сутрин вземайте по 1 чаена лъжичка от лека, подсладен с 1 чаена лъжичка натурален мед. Курсът на лечение продължава 15 дни.

Срещу тремор, намалено зрение, отпадналост и язва залейте 40 наситнени кокичета (цветчетата заедно с листата) с 300 милилитра силна ракия и ги оставете да престоят в продължение на 20 дни. После прецедете и приемайте от тинктурата по 40 капки, разредени с вода, 3 пъти на ден преди ядене.

За лечение на плексит използвайте предната рецепта с 40 кокичета. Но вместо да приемате тинктурата вътрешно, я нанасяйте чрез памучен тампон в болезнените участъци.

Източник: Марица