Тиганички със сиренце.. Ядеш и ревеш от кеф!

Това са чудно вкусните тиганици със сирене, които се правят много елементарно, но са супер апетитна сутрешна или следобедна закуска. Ще ви се харесат много и особено на децата.

Рецептата е повече от лесна, така че да не губим време, ами да ви я споделим.

Взимате чаша и половина брашно, една чаша с настъргано сирене, пет яйца, олио за пържене и пудра захар за поръсване отгоре.

Най-напред настъргваме сиренето с ренде и после го стриваме с една лъжица отгоре, за да се получи почти равна еднородна маса. Добавяме към него и разбитите яйца като изсипваме по малко от брашното.

Не забравяме да бъркаме почти непрекъснато с дървена лопатка, докато не се получи кашообразно и гладко тесто. После с една супена лъжица започваме да оформяме топки от него, които слагаме да се запържат в загрятото олио, докато добият апетитен златист цвят.

Когато са готови, изваждаме нашите тиганици и ги отцеждаме от мазнината. За тази цел може да ги поставим за няколко минути върху домакинска хартия, която да поеме излишното олио от тях.

Поднасяме тиганиците със сирене още много топли и ги поръсваме с пудра захар, а може и да ги намажем отгоре с мед, което става още по-вкусно, а и по-полезно.

Пожелаваме ви много добър апетит и да се насладите с огромен кеф на тези родни вкусотийки!

Източник: ТОПактуално.ком