Тези храни чистят организма много по-добре от лекарства!

Храната, която ядем днес, съдържа много вредни вещества, с пречистването на които организмът вече не се справя сам. 

Хората често отиват твърде далеч, опитвайки се да  се отърват от токсините, някои от които дори могат да ви доведат до болница.

Добре е да знаете: съществуват много и то сравнително достъпни продукти, които правят детоксикация на организма по-добре от всяко лекарство. Ето ги и тях:

Продукти за почистване на тялото

Цвекло
То се състои от влакнини, мед, фосфор, витамин С и различни минерални киселини, които подобряват храносмилането и убиват гнилостните бактерии в червата. Липотропният агент „бетаин“ помага на черния дроб по-добре да се отърве от токсините.

Цвеклото не само ще ви помогне да пречистите тялото си, то също така допринася за  подмладяване на организма  в резултат на фолиевата киселина и кварца, които съдържа.

Как да го приемате:  варено в супа, като салата или като сок.

Лук
Един от най-важните компоненти в лука са тези, които се съдържат в етеричните масла. Те бързо убиват повечето бактерии и гъбички. Освен това, лукът помага за подобряване на храносмилането и усвояването на хранителните вещества, подобрява и апетита.

Как да го използвате:  пресен, в салата или като алкохолна тинктура при процедурите за лице (срещу акне и черни точки).

Чесън
Само една скилидка чесън съдържа повече от 400 полезни съставки, които почистват кръвоносните съдове, намаляват нивото на холестерола в кръвта и убиват причината за рак на мозъка – мултиформен глиобластом.

Също така веществата, които са част от чесъна, унищожават причината за язва на стомаха – Хеликобактер пилори ,  убиват глистите и бацилите, причинители на дифтерит и туберкулоза.
Как да го използвате:  най-добър е в прясно състояние или в прахообразна форма.

Зеле
Богат на диетични фибри, този зеленчук се свързва с тежките метали и токсините, и лесно да ги извежда от организма.

Също така в състава си има органични киселини, които имат положителен ефект върху храносмилането и стабилизират микрофлората. Редкият витамин U «убива» опасните вещества и участва в синтеза на витамини и дори лекува язви.
Как да го използвате:  може да бъде прясно или кисело, или дори под формата на сок.

Ябълки
Този плод стабилизира цялата храносмилателната система, в следствие на пектина и целулозата, които „свързват“ плаките и токсините. Ябълките подобряват апетита, помагат за развитие на стомашен сок, облекчават запека, унищожават патогените на грипния вирус A, дизентерията, стафилококус ауреус.

Как да ги използвате:  пресни с кората, под формата на сок и настъргана „каша“, като компот.

Тези пет продукта няма да навредят на здравето ви, дори напротив. Забравете лекарството и химията, действайте природно!

Източник:  dunavmost