Тези снимки от бала на Ернестина Шинова зарадваха всички много. Вижте я само каква красавица е (снимки и на други звезди)

В навечерието на абитуриентските балове „Ретро“ за пръв път разкрива най-куриозните истории от абитуриентските вечери на звездите. Макар и да не са имали шикозни тоалети, грандиозни купони и маркови лимузини като днешните гимназисти, техните събития са достойни за филмови сценарии.

18-годишната Анна Цолова избира бала си къса рокля въпреки несъгласието на патриархално настроените й родители.

Тогава тв водещата имаше порив да покаже тялото си, но в последните години трудно се разчупиха да ходят с минижупи, защото ги смяташе за проява на лошо вкус. Преди да й дойде нейния ред като абитуриентака, Цолова беше толкова ухажвана от младежите в Плевен, че беше дама на цели пет щастливи. Като партньорка редувала две тоалета – черна рокля и червена на точки, ушити от майка й за една нощ. По това време Анна беше един гърди пред своите връстнички, защото всеки вечер обикаляла скъпите ресторанти в града. На своето завършване и танцувала на фона на живите изпълнения на Слави Трифонов, който беше специален гост-изпълнител на купона. Тогава водещата за пръв път видя своя бъдещ колега на живо и се почувства толкова симпатичен, че не пропусна да го заговори.

Абитуриентската нощ на Иван Гарелов също минала под знака на флирта и любовта. Журналистът завършил пазарджишка гимназия през 1961 г., а на празника си отишъл с модерен сив костюм, за чийто плат родителите му ходили на пазар чак в Гърция. На бала Гарелов бил придружен от най-скандалната красавица в Пазарджик, която тогава му била и гадже. Озовала се в неговия клас година преди завършването, защото била изгонена от друго училище заради лошо поведение. Харесали се и се влюбили, а на бала събрали очите на целия град, защото зеленооката и фатална Елена се появила с ултрашармантна рокля. Щастието на Иван обаче бързо приключило, понеже в разгара на купона девойката духнала с друг младеж, който се оказал манекен от Пещера. Бъдещият журналист едва не се разплакал, но след години намерил начин да й отмъсти.

Зарязана на бала била и Марта Вачкова, но не от гадже, а от родителите си. „Вкъщи преди това нямаше някакво изпращане, дори баща ми го нямаше, беше на пътуване. Родителите ми никога не са се месели в това как се уча, не идваха на родителски срещи и не знаеха къде точно е училището. Затова, когато в деня на бала майка ми решава да дойде да ме гледа в двора на гимназията, го объркала с двора на съседния техникум и отишла там“, разказва през смях актрисата. Въпреки това танцувала до сутринта и едва не скъсала роклята си от кенар. И тогава Вачкова не била особено суетна и отишла на тържеството със семпъл тоалет, плитки и живи маргаритки в косата.

Родителите на Марта Вачкова объркали училището

За разлика от нея, Орлин Горанов дълго подготвял визията си за важното събитие. Естрадният певец се появил в двора на 19-о училище в София с ексцентрични жабо, папийонка и панталон, които били дело на неговия брат, занимаващ се навремето с моделиерство. До двора на школото го закарал москвич, който всичките му съученици сметнали за негов, но Орлин решил да не разваля магията и премълчал истината, че е собственост на баща му. Мераклийките да го хванат под ръка в деня на завършването били много, но Горанов не уважил нито една от тях и прекарал вечерта във веселба с мъжката половина от класа си.

Братът на орлин Горанов му ушил костюма

Засилено женско присъствие имало и покрай абитуриента Евтим Милошев. Телевизионният продуцент преживял 2 бала, защото учел едновременно в 7-а гимназия и в строителен техникум, понеже мечтаел да се реализира като архитект. На първия бал негова съученичка свила костюма на брат си и му го дала назаем. Заради услугата Евтим й обещал да я вземе на второто изпращане. Ден преди събитието обаче тогавашна му любима му поставила условие – или аз, или тя. За капак в дългоочаквания от тримата ден завалял порой и Милошев се щурал като луд от единия до другия край на София, за да няма обидени. В крайна сметка и двете мадами се отрекли от него, а едната дори искала да си реже вените от мъка. Евтим се напил като казак, а в ресторанта цяла вечер не спрели да го бъркат с келнер заради набиващата се на очи папийонка.

Проблеми с кавалера възникнали и при Ернестина Шинова. Красивата бъдеща актриса била единствената сред съученичките си с рокля от швейцарски бутик. Всичко изглеждало наред – шик тоалет, удобни обувки и снажен партньор. Той бил най-красивото момче от класа й в 120-о училище, Робертино, чиито родители работели в чужбина и колата им била западна – страхотен лукс за онези години. Всичко обаче рухнало, когато майката на Ернестина уредила нейни приятелки да я гримират и фризират. Чупливата й коса така бухнала, че подчертавала още повече бузите на Шинова, от които тогава имала комплекс. Макиажът й пък станал като на бар дама и се наложило да позира за снимките с всмукани бузи, за да изглежда както й се искало. На фотосите обаче баща й, известният писател Чавдар Шинов, отрязвал умишлено кавалера й, защото я ревнувал от него.

Ернестина Шинова е единствената с рокля от Швейцария

Източник:  За Жената