Така се прави любимата торта Наполеон (разкошна, а супер лесна)

Предлагаме ви рецептата за любимата на всички торта Наполеон. Знаем я, купуваме я с кеф от магазина и я излапваме с още по-голям. Сега обаче ще си я направим у дома и ще видите колко по-хубава става.

Трябват ни един килограм бутер тесто, един литър прясно мляко, три яйца, чаша и половина захар, седем лъжици брашно, 125 грама масло, две ванилии.

Първо трябва да си размразим бутер тестото. После го разточваме, но само в едната посока и го разрязваме на четири равни по големина правоъгълника. Надупчваме ги с вилица и ги печем във фурната, върху хартия за печене.

След като изстинат, взимаме един по-голям и остър нож и ги разрязваме по дебелина, за да се получат два блата. Сваряваме си прясното мляко заедно със захарта.

През това време, докато се вари млякото, си разбиваме брашното с яйцата и останалото мляко. И на тънка струйка ги добавяме към свареното мляко. Не забравяме да бъркаме почти непрекъснато, за да се получи гладък крем.

Кремът трябва да се сгъстява бавно, а когато вече е готов, към него добавяме двете ванилии, заедно с кравето масло. Взимаме си една подходяща форма и в нея започваме да редим едно след друго – блат, обилно поставен крем, отново блат, отново крем.

Така правим, докато не свършат продуктите. Накрая завършваме с крема, а последния блат го напрошаваме и с него после облепяме цялата торта. Поръсваме за вкус и красота със смлени орехи.

Това е цялата философия на тази иначе страшно вкусна торта, която всеки обича. В магазинната мрежа я продават почти навсякъде, но излиза малко като количество и скъпо.

Затова е далеч по-добре да си я направим у дома. Както видяхте, много е лесно. А, когато вече е съвсем готова за хапване, бъдете сигурни, че домочадието ще се избие – страшна вкусотия е.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Източник: ТОПактуално.ком