Тайните на японките винаги и младолики и с перфектни телосложения

Японците живеят и се хранят здравословно и това е тяхната тайна за дълголетието. Страната на изгряващото слънце е дом на най-многобройните столетници в целия свят.

Има няколко основни причини за съвършения външен вид на японките.

Първата от тях е зеленият чай, който е сред запазените марки на японската култура. Той е пълен с биоактивни съединения и фитонутриенти като флавоноиди и катехини. За да увеличите максимално ползите от зеления чай, пийте 2-3 чаши на ден.

Екстрактът от зелен чай също се предлага под формата на добавка, а ако решите да го поемете по този начин, препоръчваме да не превишавате 750 милиграма на ден.

Ферментиралите храни са другата тайна за красота на японките. Те преминават процес на лактоферментация, която съхранява естествените хранителни вещества в храната и създава благоприятни ензими, витамини В, омега-3 мастни киселини и различни видове пробиотици.

Благодарение на този процес се стимулират добрите чревни бактерии, храната се разгражда лесно, а това помага за загуба на тегло. Освен това премахва вредните токсини от тялото и тежките метали от клетъчната тъкан. Ферментиралите млечни продукти стимулират растежа на полезните чревни микроорганизми. Често консумираните ферментирали храни в Япония са кефир, комбуча, мисо, кисело зеле, темпе и кимчи.

Японците предпочитат морските дарове пред месото и по този начин предотвратяват многобройни здравни проблеми като високи нива на холестерол, затлъстяване и възпалителни заболявания. Хората често ядат ориз или юфка със сьомга, риба тон, скумрия и скариди.

Морските дарове облекчават възпалението и поддържат здравето на нервната система. Рибата е много богата на висококачествени протеини, омега-3 мастни киселини и многобройни хранителни вещества, които поддържат здравето на сърцето, мозъка и вътрешните органи. Омега-3 мастните киселини спомагат за елиминирането на телесните мазнини, особено в коремната област, стимулират гладката кожа и предотвратяват кожни заболявания като псориазис, атопичен дерматит, акне вулгарис, немеланомен рак на кожата и меланом.

Японките вярват, че по-малките количества храна са по-добри за тяхното здраве и фигура. Това означава прием на по-малко калории и предотвратява преяждането и увеличаването на теглото.

Другият трик, който се е превърнал в ритуал, е ходенето пеша, което помага на японките да са във форма и да предотвратяват сърдечните проблеми, облекчава стреса и повишава енергийните нива на тялото и настроението.

Те уважават времето си за хранене и смятат, че е грубо да се яде на крак. Докато ядат, не правят нищо друго – не гледат телевизия, нито цъкат на компютъра. Хранят се бавно, за да дадат повече време на стомаха за обработка на храната и за да може мозъкът да получи сигнал, че човекът се е заситил.

Японките смятат, че баните в горещи минерални басейни подсигуряват дълголетието им. Тези минерали се абсорбират през кожата и увеличават хидростатичното налягане в тялото, което води до по-добра циркулация и кислороден поток.
Десертите при тях са заменени от пресни плодове и задоволяват глада си за сладко с цитруси, елда и сладки картофи.

Източник: Ретро