Тайната на здравето е в прополиса! Продукт, който лекува почти всичко едновременно!

Прополис или наричан още пчелен клей е сред най-ценните природни лекарства. Той няма странични ефекти и не застрашава здравето на човек.

Когато сте предразположени към чести заболявания поради отслабена имунна система, започвате да мечтаете за едно единствено хапче, което да ви излекува от всички болести наведнъж. Ние искаме да ви зарадваме, съществува такъв продукт, който разбира се не лекува всички болести, но е в състояние да ви спаси от вируси, гъбички и бактерии. И всичко това в едно единствено средство! Разберете го веднага!

При смесването на храносмилателните ензими на пчелите със смолисти вещества от раститенията се образува лепкаво вещество с уникална формула – прополис. Прополисът е нужен на пчелите за защита и обеззаразяване на медената пита и
кошера, а на човека – за лечение.

Въпреки факта, че прополисът е познат на хората от векове, съвременната медицина продължава да открива все нови и нови негови свойства. А да използвате този продукт можете по най-различни начини: можете да го дъвчете, да го добавяте към млякото (отлично лечение на кашлица) или под формата на тинктура външно и вътрешно.

Терапевтични свойства на тинктурата от прополис

При вътрешен прием тинктурата от прополис повишава имунитета, намалява възпалението и действа като антиоксидант. Спектърът на действие, когато се прилага външно е дори още по-широк: дезинфекцира, лекува рани и регенерира кожата, има обезболяващо действие, убива гъбички.

Лекарите предписват лекарството при различни състояния и заболявания: за лечение на ангина, фарингит, синузит, отит на средното ухо, трахеит, бронхит, пневмония, за премахване на вирусна инфекция (грип, херпес), за всички дентални патологии, в гинекологията при ерозия на шийката на матката, а дори и за лечение на стомашни заболявания. Най-често се използва 10%-на тинктура от прополис. Това предпочитано от всички лекарство може да се намери в аптеките (не е скъпо и флакон от 25 мл е достатъчен за дълго време), но може и да си го приготвите сами.

Как се приема тинктурата от прополис

1. При фарингит и тонзилит правете гаргара на гърлото с тинктура, разредена с физиологичен разтвор в съотношение 1:10.

2. В същата концентрация можете да приготвите разтвор за изплакване на устата при стоматологични заболявания.

3. При синузит: капвайте в носа или правете назална промивка с разредена тинктура в пропорциите, посочени по-горе.

4. При отит поставете в ухото навлажнен в препарата памучен тампон. Ако процедурата се прави на дете, тинктурата трябва да се разрежда с топла преварена вода в съотношение 1:1. За възрастни може да се капва във всяко ухо по 2 капки тинктура с 5%-на концентрация до пълното оздравяване.

5. Инхалации с тинктура от прополис (1 капка тинктура на 5 мл физиологичен разтвор) се прилагат при респираторни заболявания. Приготвената течност се изсипва в инхалатора.

6. Като общоукрепващо средство: 15-20 капки тинктура се разтварят в една супена лъжица мляко или вода и се приемат 30 минути преди хранене.

7. За лечение на стомашни заболявания: 15-20 капки тинктура трябва да се разредят в 100 мл топла вода и получената напитка да се пие 30 минути преди хранене.

8. При кожни лезии, рани, херпес, гъбични инфекции по краката и ноктите, пърхот: лечението се провежда с неразреден препарат като се прави превръзка, компрес или се намазва.

Прополисът е противопоказен при хора, които са алергични към пчелни продукти. За деца, бременни жени и шофьори, вътрешната употреба на това средство на спиртна основа, също е противопоказно (може да се използва само външно). Поради високия риск от алергични реакции – за малки деца до 3 години, по принцип не се препоръчва лечение с каквито и да е лекарства на базата на прополис.

Ако нито едно от изброените противопоказания на тинктурата от прополис не се отнася за вас и вие понасяте добре този продукт, без никаква реакция, можете спокойно да пристъпите към лечение на тялото си с това чудесно целебно средство.
В действителност, спектърът на неговото положително въздействие е толкова широк, че може да ви излекува напълно от различни заболявания и да се отървете от много здравословни проблеми.

Източник: otbaba