Супер рецепта за понижаване на холестерола

За намаляване на холестерола в кръвта може да помогне сок от краставица

Освен за намаляване на холестерола, сокът от краставица помага и при лошо състояние на зъбите и венците
Целебната рецепта за понижаване на холестерола е следната: ще е необходимо да направите 100-150 мл пресен сок от краставица. Към готовия сок добавете една супена лъжица мед. Този лек трябва да се взема три пъти на ден в продължение на половин час преди хранене. Курсът на лечение е най-малко една седмица, но може да правите този сок за понижаване на холестерола по време на целия краставичен сезон.

Сокът от краставица има много полезни свойства. Той играе важна роля за нормализиране на обмяната на веществата, очиства организма, подхранва го с витамини, макро-и микроелементи. Той съдържа голямо количество натрий и калий, които са особено полезни за сърдечно-съдовата система.

Как да се приготви и как се съхранява сок от краставица?

Приготвения сок от краставица може да бъде на разположение за вас само ако се консумира непосредствено след като е приготвен. Може да махнете кората на краставицата. Тя не съдържа голямо количество хранителни вещества. Прясно изцедения сок от краставица трябва да се консумира в рамките на първите 30 минути. След това той ще загуби повечето от неговите лечебни свойства.

Противопоказания за лечение със сок от краставица е сериозно заболяване на стомашно-чревния тракт и бъбреците.

Освен за понижаване на холестерола, сокът от краставица ще е особе

Източник: bolime