Суеверията в които силно вярваме и, които пораждат надежда у нас

Предлагаме ви любопитен списък на 8 популярни (и не толкова) суеверия от цял свят, които, макар да знаем, че не са истина, продължават да пораждат надеждата у нас.

Семейна реликва

Може да бъде всичко, останало от баба, дядо, вуйчо или друг роднина, когото възприемаме като наш ангел хранител. Важното е да бъде малко, за да може да се носи по всяко време: в чанта, джоб или пришито в подгъва на любима обличаната дреха. Най-често такава реликва е миниатюрна иконка или отварящо се сърце със снимки на покойните предци. Смята се, че носи късмет на притежателя (наследника) и го закриля от беди.

Семейно бижу

Влиянието му е същото като семейната реликва. Разликата е само в това, че бижуто се носи на видно място, а не скрито.

Червен конец

Носи се на ръката и отново връзката е същата като при бельото. Освен че предпазва от беди, червеният конец гарантира здраве, успех и късмет. А и закриля от зли очи, намалявайки негативната им енергия.

 

Птичи тор

Всъщност става дума за онази неприятна изненада, която може да ви дойде буквално като гръм от ясно небе, когато над вас прелети птичка и реши да се изходи върху главата или дрехата ви. Но вместо да се сърдим на пернатото, ние обикновено се усмихваме и казваме: „На късмет е!“ Това поверие е разпространено в почти всички европейски страни. В някои обаче се счита, че птичият „тор“ носи не само късмет, а и богатство.

Червено бельо

Много разпространено поверия в различни точки по света. Не е ясно кога и къде се е родило, но в днешно време мнозина го спазват, ако им предстои важна среща -не само романтична, а и делова. Червеното е цвят, който се свързва с положителни промени, освен това е мощен източник на енергия. Той също така е символ на доброто и силен противник на злото.

Жена в цикъл

Може да ви звучи абсурдно, но според почитателите на хазартните игри, ако по време на играта присъства дама в месечен цикъл, това носи невероятен късмет на нейния кавалер.

Светлина в дома

Дом, който не е осветен, лесно привлича тъмните сили. Така че не пестете от осветлението, а когато сте вкъщи, го използвайте – все пак разумно, защото е добре да се помисли и за природата, нали?

Нещастно число

Не, не е 13! Освен ако не се падне в петък, когато има друг смисъл и тълкувание. В различните страни има различни лоши числа, които се смята, че носят нещастие, предизвикват беди и катаклизми и е най-добре в такъв ден човек да си стои у дома. В Италия такова число е 17, а фаталното 13 се смята за късетлийско. В Китай пък е 4, защото има фонетична връзка с думата „смърт“. В Япония е 9, защото се произнася като „страдание“.

Източник: Розали