Режимът за дълголетие на Кралица Елизабет Втора – 8 храни, до които не припарва никога!

Замисляли ли сте се някога какво представлява менюто на английската кралица Елизабет Втора?

Оказва се, че има храни, които Елизабет Втора изобщо не консумира. Нейно Височество спазва доста строга диета и категорично е изключила от хранителния си режим някои храни. Може би това е една от тайните, благодарение на които поддържа формата си.

Ето кои са храните, които Елизабет Втора никога не слага на трапезата си:

1. Тестени изделия

За разлика от българина, който не сяда на масата без хляб, кралица Елизабет Втора категорично е изключила всички видове тестени изделия от менюто си.

2. Картофи

Може би ще ви прозвучи странно, но картофите също не присъстват на кралската трапеза. Те са отхвърлени поради факта, че съдържат доста солидно количество нишесте.

3. Телешка пържола алангле

Печеното месо със сурова сърцевина отсъства от трапезата на Нейно Величество. Тя залага основно на месата, изпечени на скара. От кухнята на кралицата издават, че едно от любимите й ястия е месо, печено на скара, в съчетание със зеленчуци. Също така обича зеленчукови салати от тиквички, спанак, броколи и др.

4. Хляб с кора

В редките случаи, в които Елизабет Втора си позволява да изяде филия хляб, намазана с конфитюр, тя задължително предупреждава готвача да махне кората на хляба.

5. Яйца

Яйцата също са сред забранените храни на кралската трапеза. Тази забрана обаче важи само за белите яйца. Кралският готвач разкрива, че му е позволено да използва само жълти яйца или пък такива от пъдпъдъци.

6. Чесън и лук
Чесънът и лукът са категорично забранени. Служителите в кралската кухня са наясно, че дори и да присъстват по рецепта в дадено ястие, то те задължително биват елиминирани.

7. Банани

Вероятно ще се изненадате, но Елизабет Втора не консумира и банани или поне не по обичайния начин. В редките случаи, в които си позволява да хапне от този плод, тя не го яде, обелвайки кората и отхапвайки. Служителите в кухнята обелват предварително банана и го нарязват на парченца, а кралицата го консумира с помощта на вилица.

8. Чай със захар

Всеки е чувал за старата английска традиция, според която се пие чай. Ако обаче искате да заимствате принципите на здравословно хранене на кралицата, то тогава би било добре да не добавяте захар към топлата напитка. Можете да добавите към него само малко мляко.

Източник: Lekuva