Продукти, които може да ядеш на килограм и няма да надебелееш от тях, Яко а?

Коя жена не мечтае да яде и да не пълнее? Мисля, че всеки е мечтал за това. Всъщност това е съвсем възможно желание, просто трябва да изберете правилните храни – и ще има малко магия. 🙂

Ще ви разкажем за  вкусна и полезна храна, с която определено няма да се разочаровате.

Яжте и не напълнявайте!

Номерът е да се ядат храни, които бавно се усвояват и задържат чувство за ситост дълго време. Храните се така, така че да не натрупате повече килограми, защото консумацията на калории е намалена.

При спазване на диетата е важно да се избягва чувството на глад, заради което сме склонни да преяждаме след като сме се нахранили вече. Когато ядете храни, богати на протеини и фибри, усещането за глад няма да ви преследва. Какви са тези продукти? Нека да го разберем.

10 ВЪЛШЕБНИ ПРОДУКТИ

Варени картофи

Много хора избягват картофите, когато се опитват да отслабнат, но това е напълно напразно. Да, това съдържат големи количества въглехидрати, но не по-малко от това и витамини, фибри и други хранителни вещества.

Освен това, картофите съдържат устойчиво нишесте, което помага да се консумират по-малко калории и поддържа чувството за ситост по-дълго. В края на краищата този вид нишесте съдържа два пъти по-малко калории от нормалното и спомага за задоволяване на глада. Но това са само варените картофи. Пържените картофи или чипса не са включени в този списък.

Овесена каша

Обикновено се консумира за закуска, защото запазва чувство на ситост дълго време, тъй като съдържа много влакнини и абсорбира водата. Тя съдържа и бета-глюкани, разтворими фибри, които помагат за забавянето на храносмилането на въглехидратите.

Яйца

Това е незаменим продукт в диетата. Те съдържат 9 аминокиселини. Повечето хранителни вещества са в жълтъка. Закуската с яйца ще помогне да запазите чувството за ситост преди обяд и да консумирате по-малко калории през деня. За предпочитане е да ядете варени яйца. Те са полезни и за това, че съдържат добър холестерол и витамин D.

 

Супи, на базата на бульон

Въпреки че течните ястия обикновено засищат по-лошо от твърдата храна, но не и супите. В края на краищата, супите, които се приготвят с бульон, съдържат много протеини и вода. Тази комбинация помага да се отървете от глада. Супите могат да съдържат месо и зеленчуци, така че ще има протеини и фибри, което спестява не само на наднорменото тегло, но също така предпазва от нежелано подуване.

Ябълките

Плодовете са неразделна част от правилното хранене. И ябълките са най-добрият вариант, защото те са наситени с пектин, който забавя храносмилането. Ябълките съдържат много вода и разтворими фибри, но с малко калории. Редовната консумация на ябълки помага да се намали теглото. Те също са добър източник на антиоксиданти, който помага за ускоряване на метаболизма.

Цитруси

Цитрусувите плодове както и ябълките, съдържат много фибри, вода и витамин С, които засищат добре и помагат да се консумират по-малко калории. Те също така помагат за намаляване на подуването и увеличаване на енергийните нива.

Пиле

Това е най-лекото месо, което съдържа много протеини. Благодарение на протеина пилешкото месо може да ви освободи от глада за дълго време и да увеличите метаболизма, което ще помогне за изгарянето на калории. Можете да ядете пиле под всякаква форма.

Бобови култури

Боб, леща са отличен източник на фибри и белтъчини. Потреблението на тези продукти допринася за засищане и дава чувство на ситост дълго време.

Зеленчуци

Точно както при плодовете, зеленчуците съдържат много вода и влакнини. Можете да ядете много зеленчуци, а броят на калориите, ще бъде нисък. Салатите помагат за задоволяване на глада. Просто не ги подправяйте с олио, а със зехтин.

Извара

Съдържа малко калории, но много протеини. Също така е богата на витамин В, калций, фосфор и селен. Тя бавно се смила и не се преяжда с нея.

Всъщност, правилното хранене не е мъчение за тялото, храната може да бъде вкусна и полезна в същото време. Ето един малък списък от  диетични продукти , за които не е нужно да се безпокоите за повече тегло.

Ако ви хареса статията – се запознайте с вашите приятели!

Източник: За Жената