Преди чистех плевелите на ръка! Скоро един съсед ме светна, колко лесно се прави! Не остава нито тревичка!

Ще ви разкажа за наличните естествени средства, които могат да помогнат за премахване на този проблем.

Сода
Ако се дразните от плевелите, които растат между фугите, плочките на улицата и други подобни места, содата е идеален инструмент. Просто поръсете тези места и омразните растения няма да растат там.

Сол
Можеш ли да направиш чудо разтвор от разредена 1 чаша сол в 2 чаши вряща вода. Полетата, я поставяйте около своите насаждения и там не поникват плевели. Също така, можете просто да поръсвате със сол нежеланите растения-те дълго време няма да ви притесняват. Солта не само убива плевели, но и поат нови.

Оцет
Сипете количество оцет в спрей бутилка и пръскайте плевелите, като обръщате голямо внимание на корените. Направете това много внимателно, защото, след като по културните растения, оцет ще има върху тях същия ефект като при плевелите.

Водка
Смесете 30 мл водка, няколко капки течен сапун и 2 чаши вода. Излива се в спрей бутилка и се пръскат плевелите,  които са огрени от слънцето. Така че те изсъхват и за дълго време няма да растат. За растения, които растат на сянка, този инструмент няма да работи.

Мулчиране
Способът на контрол над плевелите спомага по много добре известе начин – мулчиране с органични или неорганични материали. Плевелите не могат да растат, тъй като няма да получат слънчева светлина.

Хербициден сапун
Спомняйки си за свойствата на оцета и солта самостоятелно, да не говорим колко ефективно средство става от тях, като се смесят. За да се направи хербицид, смесете равни части сол, оцет и  настърган сапун. Напръскайте със сместа плевелите.

Царевично брашно
Такъв продукт предотвратява развитието на растенията от семената. Определен вид глутен в състава му работи като един вид заключване на покълването. Ето защо, най-подходящо да се използва този механизъм в средата на лятото, когато културните растения са вече пораснали и това означава, няма да има опасност за тях.

Източник: За Жената