Поливайте с този разтвор, за да имате едри и здрави домати цял сезон

Вече едва ли не всеки втори българин се занимава с домашно зеленчукопроизводство – и това не е чудно. Домашно отгледаните зеленчуци са в пъти по-вкусни от вносните, а и знаем точно какво им слагаме, за да не се тровим с токсични добавки.

Ако сте гледали домати някога, сигурно знаете не един или два трика за това, как реколтата да е богата и продължителна. Днес ще ви научим как да накарате доматите да станат едри и червени, без да се напукват при зреенето с помощта на чудесна домашна тор за подхранване .

Ето как да приготвите на доматките любимите им здравословни напитки:

  • в 10 литра вода се добавят 3-4 капки йод. С този разтвор се поливат доматите в корена веднъж седмично- по 1,5-2 литра за всяко растение;
  • напълнете варел с вместимост 200 л с листа от коприва и глухарче на около 1/3 от обема.

Добавете към сместа кофа с тор, покрийте с вода. За да ускорите ферментацията, покрийте с прозрачно фолио варела. След около 10 дни домашната ви био-тор ще бъде готова. Полученото средство за подхранване при поливане разреждайте с вода в съотношение 1:10 и поливайте доматите с 3-4 л от разтвора на 1 квадратен метър.

Първото поливане на разсад, засаден на открито, се извършва след 7-10 дни. Не забравяйте да мулчирате и разрохквате почвата.

Желаем ви вкусна и богата реколта!

Източник: За Жената