Перничанин спука от смях всички Българи в Лондон! Ще се попикаете от смях

Перничанин  развесели  българи те в  Лондон .

Е сложил Човекът  надпис  на английски  кола та Си, на който пише: „Аз съм от Перник /“ От съм Аз  Перник „/.

Ето как разказва духовития мъж:

Здравейте! Аз съм от  Перник Живея в Англия и искам да споделя някакви размисли и страсти, които ме глождат в момента.

Нещата почват от там, че случайно карам голф, а на него не случайно пише – I am from Pernik. Повечето хора реагират на този надпис със усмивка, меко казано. Аз за това съм го сложил, за да има усмивки. Знаейки за Перник от забавните публикации в социалните мрежи , повечето хора реагират очаквано. Обаче, аз някак се надявах да се появят, да ме изненадат и такива, които ще разчетат по – мъдро надписа. Англичаните не го разбират, българите се смеят определяйки ме, предполагам, като ме сравняват с тях самите без да предполагат.

Та… За тези,които не разбират, за тези, които се смеят с вицовете за Перник искам да кажа, че този град е дал много на България. Който се съмнява може да прочете историята му. Само факта, че след тежкото земетресение през 2012г нямаше дори ранени, не е случаен. Строителството винаги е било на ниво с качествени материали, иначе трагедията беше да е голяма.

А кукерите, тези пияни мъже във вонящи костюми…. Те се забавляват, те чакат цяла година този празник, трудейки се и импрпвозирайки над кукерските си костюми , отделяйки от залъка, за да са различни, оригинални, традиционни…Защото в пернишкия регион, както и в по – голямата част на страната няма големи забавления целогодишно. Та тези хора, представят БЪЛГАРИЯ пред света, представят Перник, представят традиции и обичаи, които много други са забравили.

Та за това АЗ се гордея с града в който съм израснал и въпреки, че че от много години не живея там, винаги ще е в сърцето и душата ми.

PS. Не се срамувайте да говорите на диалект, когато прецените. Никой нормален човек няма да ви обвини за това. А на ненормалните ма…… Живи и здрави“ 

Източник: dunavmost