Отървете се от болката в петата.. Масажирайте областта на петата всяка сутрин в продължение на 30 секунди.

Болката в петата притеснява много хора. Обикновено се случва сутрин, но малко са онези, които ѝ обръщат голямо внимание, независимо, че дълго време може да бъде натрапчива.

Възможно е и да не създава проблеми, и поради тази причина да бъде игнорирана. Болката в петата може да се превърне в нещо доста сериозно в бъдеще, ако не обърнем внимание. В същото време тази болка лесно може да бъде победена.

Ето какво споделя мъж в известен български форум:

Здравейте, Казвам се Иван, на 50 години съм от София. По професия съм строителен работник. Занимавам се с поставяне на дограма в обекти. Дълго време аз имах болка в петата, която игнорирах поради липса на време и не особено сериозно отношение към здравето. Казвах си, че е от умора, или от неудобни обувки. Но понеже започнах да усещам почти непоносими болки, особено в областта на петата, след нощен сън, това наистина ми се стори странно! Един ден аз разказах за този мой проблем на една позната, която работи като рехабилитатор в Англия. Съветът, който ми даде тази мъдра жена наистина ми помогна да реша този проблем един път и завинаги, надявам се.

Защо боли петата?

Болката в тази област на стъпалото може да бъде причинена от увреждане на сухожилията и пренапрягане. Продължителното ходене, плоски стъпала, наднормено тегло, различни инфекции – всичко това може да бъде причина за дискомфорт и болки в петата.

Ако петата ви боли, особено когато ходите, ако болката е като все едно ви пробождат с копие, онова, което трябва да направите, за да се отървете от болката, е много просто.

Масажирайте областта на петата всяка сутрин в продължение на 30 секунди.

Отделете една скъпоценна минутка, за да направите масаж и на двата крака, и сами ще се убедите в ефикасността на този лесен метод. Единственото условие е да се прави всеки ден, без изключение. Аз усетих подобрението още в началото на втория месец, откакто бях започнал да правя масаж.

Това просто действие ще подобри кръвния поток и ще увеличи еластичността на тъканите. Краката няма да се уморяват толкова много! Всичко това се случва благодарение на факта, че на краката има много нервни окончания и горещи точки. Работата по тях се отразява благотворно на всички вътрешни органи.

Източник: otbaba