Отпуши мивката с този бърз и ефективен бабешки трик!

Запушването на мивката или канализацията в банята е често срещан проблем, причиняващ ни неприятно неудобство, тъй като забавя оттичането на водата. Запушената канализация може да е причина за наводнения, както и за непостоянно налягане на водата в тръбите. Ако замърсяването и запушването са сериозни, може да се наложи дори да се обърнете за помощ към ВиК специалист с използване на препарат за отпушване на канали.

Всяка домакиня не веднъж в живота си се е сблъсквала с проблема със запушване на мивката в кухнята или в банята. Когато остатъците от храна от чиниите или космите след измиване на косата с шампоан запушат канализацията, водата започва много трудно да се изтича. Но знаейки този бабешки трик, сега за вас това няма да е проблем – лесно и почти веднага ще се отървете от каквото и да е запушване в мивката, като използвате този ефективен метод.

И така, не бързайте да се обаждате на водопроводчик или да тичате до магазина за различни почистващи препарати, химическия състав на които ще изненада дори Менделеев.

Ние ще ви кажем как да приготвите средство за почистване на тръбите в домашни условия. Съставките за него лесно ще се открият във всяко домакинство.

Как да отстраните задръстването в мивката

Необходими съставки:

• 200 грама бакпулвер
• 200 грама сол
• 150 мл оцет
• вода

Начин на приготвяне и приложение:

Разбъркайте солта и бакпулвера. Внимателно изсипете тази смес в канала. Загрейте малко оцет и го излейте също в канала. Ще протече обичайна химическа реакция и средството ще започне да образува пяна.

След това залейте с гореща вода, за промиване на тръбите. Готово! Сега водата няма да се застоява и ще изтича свободно. Това наистина е един много прост начин. Тези съставки много добре разтварят всяко замърсяване, при това изобщо не увреждат качеството на тръбите.

Освен това, този метод за премахване на запушванията в мивката не изисква много време и специални инструменти. Нека вашите тръби винаги са чисти!

Много прост и наистина ефективен начин за незабавно освобождаване от запушването в мивката. Необходимите продукти за приготвянето на това средство са налични винаги във всяка една къща. Сега вече не е нужно да харчите пари за скъпи и често неефективни средства за почистване на тръбите. С този трик, използван от нашите баби, тръбите ви ще са винаги чисти.

Споделете тази важна информация с приятелите си в социалните мрежи!