Отворено писмо от една българка към народа: Стига протести в интернет, време е да се обединим и да променим законите!

Преди време “Петел” публикува отворено писмо към хората, написано от една българска майка – Линда Николова. Критичните ѝ и искрени думи за реалната ситуация в България предизвикаха голям интерес сред читателите ни. Сега обаче Линда има да каже още нещо важно на народа, затова се обърна отново към “Петел”. Публикуваме новото ѝ отворено писмо без редакторска намеса:

Здравейте, казвам се Линда. Няма да ме видите с народна носия. Нямам на терасата си националния флаг.

Не пиша патриотични статуси във Фейсбук и не нося тениски с надпис „България над всичко“. Опитвам да се стоя далеч от добре познатите „големи патриоти“ и не им симпатизирам.

Но въпреки това съм наистина заинтересована от това, което се случва тук и не искам да се примиря със сегашното положение.

Знам,че има хиляди българи, които също не искат и могат да приемат абсурдите, които се налага да търпим всеки ден, но в крайна сметка желанието за собствен комфорт и страха от поемане на лична отговорност често надделява. А не трябва…

Преди известно време, реших да напиша едно отворено писмо до управляващите и да отправя призив към тях да се осъзнаят и да започнат да мислят и за нас.

Разказах моята житейската история свързана с несправедливото и лошо отношение на няколко държавни служители спрямо мен и семейството ми, но за жалост бях много погрешно разбрана и куп хора ме заляха със злобни и негативни коментари.

Някои от тях ме упрекнаха,че просто си пиша и се жалвам и ги занимавам със себе си. Е, сега няма да ви ангажиран да четете някоя моя „скучна и глупава“ лична история, не се тревожете. Реших,че е време за действие и трябва да се предприеме нещо за промяната, която всички българи искаме.

Перото е по-силно от меча, но само в един идеален, мирен и красив свят, от който България в момента е доста далеч.

Но с много общи усилия ние, българския народ можем да направим така, че и нашата Родина да се превърна в прекрасно място без толкова мизерия, глад, омраза, злоба и несправедливост.

Пътят към промяната ще е труден, но вярвам,че борбата си заслужава. Нужно е да се въоръжим с много съобразителност, рационалност, решителност и постоянство. Кървава революция няма да помогне, повярвайте ми.

Трябва да сме дейни и непреклонни,но не и безразсъдни. Мнозина ще ме сметнат за странна и наивна,някои ще ми се присмеят, други ще злословят по мой адрес и ще определят всичко като „глас в пустинята“…но това е без значение в момента!

Тук няма място за лични обиди и демонстрации на егото, понеже става дума за нещо далеч по-съществено и мащабно, което засяга хиляди хора.

Отправям най-сърдечни призиви към целия български народ – нека бъдем по-смели, решителни и борбени!

Но и по-мислещи и съзнателни! Нека след като не сме доволни от управлението и управляващите да изготвим и обмислим своите искания и да ги представим достойно пред тях под формата на мирен протест, шествие или митинг.

Не просто да направим два, три плаката с клиширани призиви или хейт и да крещим като луди на жълтите павета…а да предприемем сериозни и смислени стъпки към това да бъдем видени и чути!

Предлагам да изготвим алтернативни закони и наши идеи за реформи, които да предложим на управляващите. По този начин имаме по-голям шанс за успех, отколкото да скандираме едно и също, да викаме и да заплашваме. Ако искаме да бъдем приети насериозно,трябва да подходим сериозно!

Бурните и шумни протести до този момент не дадоха резултат, за това нека сменим подхода!

Да съставим истински план и стратегия за реална промяна!

Изготвих няколко предложения, които бихме могли да дадем и ще се радвам ако всеки един активен български гражданин обмисли и даде гласност на своите идеи за да ги обединим в един мащабен проект!

Ето какво предлагам аз:

1. Нито един български гражданин, независимо от расата си да не се ползва с привилегии от какъвто и да е аспект, ако това по някакъв начин ощетява останалите.

2. Нито един държавен или частен служител да не бъде приеман на работа, преди дипломата му за висше образование да е стриктно проверена.

3. Да се забрани във всеки един сектор каквито и да било прояви на шуробаджанащина.

4. 30 процента от заплатите на всички депутати да бъдат отделяни всеки месец за дарения на сиропиталища, старчески домове и болници в лошо състояние.

5. Средното образование да стане задължително за всички български граждани без значение от тяхната раса.

6. Да се наложат глоби и други санкции за безразборната раждаемост,в случай,че българските граждани (независимо от тяхната раса) нямат нужните условия и финансова стабилност за отглеждане на деца и са под 17-годишна възраст.

7. Да се премахне от всички български университети приема с оценка от матура и всеки желаещ да е студент да бъде приеман само с изпит.

8. Да се сведе до минимум безработицата и бедността, като за всички нуждаещи се се осигурят работни места в зависимост от тяхната квалификация. Всеки физически и психически здрав човек в работоспособна възраст е задължен да работи. (дори да става дума за надомна работа,работа на свободна практика или работа на граждански договор.)

9. Минималната пенсия да стане 400лв.

10. Минималната работна заплата да стане 600 лева.

11. Да се организират и реализират повече квалификационни курсове за всички, които искат да продължат обучението си след гимназия, но поради една или друга причина нямат възможност да учат в университет.

12. Да се съставят интересни и ефективни извънкласни дейности във всички средни училища и гимназии, които да помогнат за по-бързо и лесно усвояване на учебния материал.

13. Да се наблегне на практическата част в преподаването в гимназиите и университетите и да се измислят актуални за времето начини на преподаване,които ще имат нужния ефект.

14. Да се санкционират всякакви схеми свързани с купуване и продаване на теми и отговори за матури и взимане на изпити в университетите срещу пари или дриги неща.

15. Да се увеличи производството на български стоки, като се финансира построяването на нови фабрики и заводи и се инвестира повече в селско-стопанския сектор. Да се приемат вносни стоки от други държави само, ако у нас не са налични.

16. Всяко купуване и продаване на гласове за избори да се наказва със съд, независимо от социалния статус.

17. Да не бъде допускано съществуването на фирми-фантоми,които си служат с измами и укриване на данъци.

18.Всяко едно убийство да бъде наказвано с доживотен затвор без право на помилване.

19. Във всички български гимназии в 12-ти клас да се въвеждат часове по „Професионална ориентация“, чрез които да се обърне внимание на всеки един ученик и да му бъде оказано нужното съдействие относно това каква професия и обучение да избере.

Това са само малка част от нещата, които биха променили държавата ни в положителна посока!

Предложете и вие вашите алтернативни идеи и закони!

Направете тази крачка заради по-доброто бъдеще на децата си и благото на народа!

В момента все още съм по майчинство и както всички вас имам куп задължения, но не смятам, че трябва да се отлага промяната, която очакваме и искаме. Всеки от нас може да жертва поне малко от личното си време, ако е в името на една мащабна и велика кауза!

И за да не решат отново критиците, че съм поредния Дон Кихот борещ се с вятърните мелници, най-отговорно заявявам, че съм в готовност да обединя всички желаещи истинска промяна и да организирам и реални събирания на които да се дискутират и планират детайли свързани с бъдещия проект.

Защото каквото и да си говорим, без ясна концепция и добра организация, нещата няма да се получат. Ако ще правим нещо, от което зависи нашето бъдеще, трябва да вложим цялата си душа в него.

Не мога да дам 100 процентово обещание за бързи резултати, както правят политиците, но в случая всичко зависи от нас.

Първоначално, всеки желаещ да се включи в проекта, ще бъде добавен в моята Фейсбук група „Нека заедно да променим България“. Чрез нея ще се организират на по-късен етап и събирания на живо. 

Стига онлайн критики, оплаквания и излишна злоба! Да направим нещо добро и значително, за което ще ни бъдат благодарни идните поколения!

Да покажем, че не сме овчи народ, който се манипулира лесно и да започнем да остояваме идеите и позициите си!

Управляващите, които ежедневно ни подвеждат с фалшиви обещания може и да са спечелили битката, но народа трябва да спечели войната! Без агресия, омраза и огорчение…а с ум и решителност!

Източник: Petel